Feederezéshez használt CFB csalik

2016 januárja van, a legtöbb tó már befagyott, mi pedig izgatottan várjuk már az enyhébb időket, hogy kezdetét vegye egy újabb horgász szezon. Addig is a téli időszakot a legtöbben a botok, orsók karbantartásával, horgász beszámolók olvasásával, etetőanyag-csalikészletek feltöltésével töltik. Azoknak a feeder horgászoknak szeretnék most segíteni, akik még nem vagy csak kevésbé ismerték a CFB  termékeket.

2015-ben a CFB palettáján megjelentek a feeder etetőanyagok és csalik is nagy örömünkre. Horváth Csabának köszönhetően az elsők között lehettem, akik tesztelték ezeket a remek termékeket. Ami nekem a legjobban tetszett, hogy itt nem a csomagolás dizájnját, hanem a csali minőségét kell megfizetni. A method és feeder mixeket már többen bemutatták, ezért ebben a cikkben a csalik kapnak főszerepet.

 

CFB Soft Pop Up pelletek:

 Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Cream Dream, Red Dream, Sunshine

 

Ez egy kisméretű, rugalmas állagú pellet. Puha, ezért a nagyobb 8-as horgokra is egyszerűen ráfűzhető, nem kell azon aggódnunk, hogy szétreped vagy dobás közben leszakad a horogról. Method módszerhez lett kifejlesztve de bármilyen fenekező módszernél használható. Csalitüskén is jól tartja magát, de ilyenkor a kosár tartalmába rejtsük el a dobások miatt. Extra attraktív. 5 féle ízesítésben készül: Cream Dream-édes krémes, Grean Beast-extra friss gyümölcs, Red Army-fűszeres halas, Red Dream-édes fűszeres eper, Sunshine-édes ananász.

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

16-os Guru, 12-es Guru és a 8-as Gamakatsu horgokat is teljes előke hosszban megemeli.

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Jobb oldali képen látható mennyire attraktív.

 

CFB Pop Up 8x10mm-es lebegő bojlik:

 Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Squid, Sunshine és Cream Dream

 

Ezt a kicsi 8x10mm-es kemény bojlit legfőképpen a method módszerhez ajánlom, de nagy felhajtó ereje miatt süllyedő bojlik/pelletek kikönnyítésére is használható.  Csalitüskére egy kiváló csali, amelyet nem kell minden megfogott hal után cserélnünk mert annyira jól tartja magát. 5 különböző ízesítésben elérhető: Cream Dream - édes krémes, Grean Beast - extra friss gyümölcs, Red Dream - édes fűszeres eper, Red Liver - fűszeres büdös, Squid - tintahal, Sunshine - édes ananász. Minden ízesítés mellé jár egy 10ml-es aroma, amellyel a csalira és az etetőanyagra cseppentve fogósabbá tudjuk tenni.

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

A 12-es horgot is teljes előkehosszban megemeli.

10 mm-es süllyedő és 12-14 mm-es könnyített két ízű csalizó bojli:

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Red Army süllyedő, Red Army-Red Dream és Red Army-Sunshine könnyített bojlik

 

A 10mm-es süllyedő bojli jó választás ha közvetlen az etetőanyagban szeretnénk tartani a csalit a mederfenéken. Csalizásnál a tüske és a fűzés jöhet szóba. Kemény, így jól tartja magát tüskén is. Ha ki szeretnénk könnyíteni jó párosítás hozzá egy 8x10mm-es Pop Up bojli. De a 12-14mm-es könnyített kétízű csalizó bojlival, már más teendők nincs, mint tüskére vagy hajszálelőkére fűzve azonnal használhatjuk. A leglényegesebb tulajdonsága, hogy kritikusan kisúlyozott, így a horgunk súlya elegendő, hogy a bojli ne teljes előkehosszban lebegjen. Így a gyanútlan halak egy kisebb szívására a bojli a horoggal együtt a szájába repül. A 12 mm-es kisebb míg a 14 mm-es a nagyobb method kosarakhoz való. Négy féle ízesítésű: Red Army ízhez a Grean Beast, Red Dream, Sunshine és Cream Dream csatlakozik.

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

10mm-es Red Army süllyedő, 12-es Red Army-Red Dream, 14-es Red Army-Sunshine

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Mindegyik egy 12-es Guru horoggal és 10mm-es csalitüskével

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

10mm-es Red Army kikönyítve egy 8x10mm-es Pop Up-al

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

A Webshopban paszták is elérhetők, amelyekkel még fogósabbá tudjuk tenni a csalijainkat

 

Feederezéshez használt CFB csalik 1.

Dippek akció közben

 

Horváth Csabának köszönhetően a legtöbb bojli már elérhető 14mm-es méretben, így mindenkinek ajánlom, hogy nézzen körül a Webshopban, mert itt minőséget kapunk a pénzünkért. Hamarosan új csalik lesznek elérhetőek!

 

Szabó Bence

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban