Először Merenyén

Év elején elterveztük, hogy ellátogatunk a Merenyei víztározóra, melynek méltán híres nagyhalállományáról már sokat hallottunk. El is döntöttük, hogy július végére foglalunk a 10-es állásra. Mivel ez egy nagyon kedvelt állás, már év elején lefoglaltuk. Megkezdődött a tóról az információgyűjtés: milyen távolság, milyen aljzat, milyen íz. Bőven volt időnk gondolkodni, így esett a választásom a CFB termékeire.

Elérkezett a július. Hat napos horgászatot terveztünk de én betegség miatt később tudtam csak elindulni, így három nap horgászatra volt lehetőségem amire a Full Liver és Deep Sea world bojlikat vittem magammal. Éjszaka értem le a tóra, barátaim ekkor már rengeteg élménnyel gazdagodtak, szebbnél szebb halakat fogtak, köztük egy 20 kg feletti gyönyörű tőpontyot. A beszámoló után nem is tétlenkedtem, összeállítottam a szerelékeket és irány a víz. Nem szoktam éjszaka helyet keresni, ezért kicsit gondban voltam, de tudtam, hogy bent kell megkeresnem a halat. Helyszínnek egy körülbelül 5 cm-es iszapos részt választottam, amit alapozó etetésként DSW és Full Liver bojlival szórtam meg 24 mm-es méretben. A bojli mellett magot is használtam. Éjszaka nekem is megérkezett az első ponty, aminek a súlya 7 kg volt. Mindig örülök az első halnak, mert olyankor tudom, hogy jó úton járok.

 

Először Merenyén

Az első reggelem esemény dús volt, aminek nagyon örültem

 

Először Merenyén

Ez délután is folytatódott

 

Éjszaka kicsit elcsendesedtek a halak, pár kisebbet sikerült fogni, amit ismét egy mozgalmas reggel követett egyre erősödő északi széllel.

 

Először Merenyén

A szél ellenére nagyon élveztük a pecát

 

Délutáni pihenésemből komótos húzós kapásra ébredtem fel. Amit megakasztás után egyből éreztem, hogy máshogy viselkedik, mint előző társai. 15 perces fárasztás után parthoz tereltem, ahol már akkor láttam, hogy nem mindennapi hallal van dolgom. A mérlegelés után derült ki, hogy a hal pontos súlya 21,90 kg! Nagyon boldog voltam, mivel ez nem csak egyéni rekordomat jelentette, hanem életem első 20kg feletti pontyát is, amihez egy szem 24mm-es Deep sea world bojli juttatott hozzá.

 

Először Merenyén

Hatalmas az öröm

 

Először Merenyén

Fotózás után vissza is térhetett éltető elemébe

 

Éjszakára erős szelet, záporesőt és zivatart jósoltak, ami meg is érkezett. Minden botra jelentkeztek a kapások, amit az éjszaka folyamán vissza sem húztunk a viharos szél és villámlások sorozata miatt.

 

Először Merenyén

Reggelre csillapodott a szél és újra bekerültek a botok

 

Később megint felerősödött a szél, ami nekünk a horgászat végét is jelentette, mivel 12 óráig el kell hagyni a helyet.

Kicsit bánom, hogy nem lehettem ott végig a 6 napot, de így is nagyon boldogan, tele élményekkel, egy új egyéni rekorddal és nem mindennapi eredménnyel, 240kg-os összfogással térhettem haza. Köszönöm Csabának a nagyon jó minőségű csalikat, amik számomra egész évben bizonyítottak! Mindenkinek hasonló élményeket kívánok a CFB termékeivel!

 

Mészégető Máté

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

Vonalban