Egyesületi vízen CFB újdonságaival

Már nagyon vártam ezt a pillanatot hogy kezembe tarthassam a 2014-es újdonságokat, itt első sorba ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet az nem más mint a Light hook baits (kikönnyített két ízű csalizó bojli) volt. Egy rövid őszi peca, ami meleg fronttal kezdődött és hideggel végződött.


Tavunk Szászvár és Tófű község között helyezkedik el egy csodálatos völgyben. A tó mérete 8.6 ha,a vízfelület nagy része jól behorgászható. A régebben két tóegységből álló vízterület összenyitásával alakult ki a völgyzárógátas tó, melynek tulajdonosa és horgászati hasznosítója a Szászvári HE.A tó átlagos mélysége 0,8-2 méter között váltakozik. Megközelítése több irányból lehetséges, végig aszfaltozott úton. A vízparti halőrháznál napijegy kapható, parkolási lehetőség közvetlen a víz közelében van. Horgászási lehetőség csak partról lehetséges, csónak használata nem engedélyezett. A tó körül kialakított horgászhelyek legnagyobb része eső elleni beállóval, fapadokkal van ellátva. (Megközelítés: http://www.szaszvarihorgaszto.hu/page.php?2 )

Október 5.én került sor az új csalikkal való ismerkedéshez, délután fél 4 körül érkeztem a tóra, gyors bepakolás és miegymás után már pattant is a kis doboz teteje ami a Redarmy&Reddream csalizó bojli volt(http://www.cfb-shop.hu/Light-Hook-Baits--RED-ARMY-RED-DREAM ). kb 16mm-18mm méretű csalikat választottam amit Reddream pasztával próbáltam még ellenállhatatlanabbá tenni. Mellette frissen főzött magvak és pelletmix került a delta hátsó felébe...

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
Light hook baits (kikönnyített két ízű csalizó bojli)

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
Pasztázás előtt

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
Pasztázva, bevetésre kész.

Behúzás után eltelt 2 óra amikor egy gyenge maszatolós kapásra lettem figyelmes, ráemeltem a botra éreztem nem valami nagy „játékos" de mégis az új csalira volt kíváncsi, 3kg körüli tükrös személyébe. Fertőtlenítés után már úszhatott is tovább. Végszerelékem visszajuttatása után, teltek múltak az órák, de semmi nem történt.

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
Szép teliholdas éjszaka

Már pirkadt, mikor úgy döntöttem frissítem a cuccokat, de csak pasztával tuningoltam a már 12órája felrakott csalikat. Minden a helyén újra. Egyszer csak egy csipanásra lettem figyelmes, balos botomon ejtős majd intenzív húzós kapás jelentkezett, ráemeltem éreztem jobb hallal van dolgom, 15-20 perces fárasztás után megszákoltam egy szép tükröst.

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
11kg. fertőtlenítés után visszanyerte szabadságát

Körül belül fél óra telhetett el, és a jobbos jelzőm éledt fel az éjszakai csend után.
Könnyen jött a part felé nem éreztem nagy ellenállást, csak párszor bele belerúgott, a botba, parthoz érve nagy kirohanással kezdte a küzdelmet ekkor már láttam. Egy amurnak tetszett meg a fűszeres&epres íz világ. Bő félórát fárasztottam mikor sikerült megszákolnom. Mérlegelésnél 5,20kg-at nyomott.

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
Fertőtlenítés után Ő is visszanyerte szabadságát

Ismét vissza kerültek a szerelékek a helyükre,de semmi nem történt, azon kívül hogy az eddigi Déli szél átváltott Északira, viharos erejűre nőtte magát.

Délután 2 körül járt az idő, tudtam már csak pár órám maradt a hazamenetelig, frissítettem egy utolsót.

Az egyik szerelékem még be se ért, a másikon már húzós kapás jelentkezett. Fárasztás, merítés, fertőtlenítés, mérlegelés után egy szép gömbölyű tükröst tarthattam a kezembe.

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
9,30kg mutatott a digitális szerkezet

Ezt a botomat már nem küldtem vissza, időhiány miatt.
Így hát nekiálltam összepakolni és bíztam a bent maradt egy szem csalin.
Egyszer csak pity pity. Mire a bothoz értem beejtve találtam a swingert, ráemeltem. Lomhán indult a gát felé. 40 percig fárasztottam, hol Ő volt nyerőbe hol én de a végére csak sikerült a merítőbe csúsztatni egy tövest.

Egyesületi vízen CFB újdonságaival
8kg-os pikkelyes barátom

Végül bő 24órát tölthettem az egyesületi vizünkön az új csali „tesztelésével" ami az elején nem indult túl fényesen, de a másnap érkezett hidegfront megváltoztatott minden körülményt, így hát kedves pikkelyes barátaim is táplálkozásba kezdtek. Ez idő alatt négy ponty és egy amur került lencse elé. Az időjáráshoz képest szerintem nem sikerült olyan rosszul ez a peca. Köszönet érte az új csalinak.. :D

Üdvözlettel: Szilágyi Ákos- Carp Freind Baits Team

Vonalban