Két nap a Széki tavon

2016 májusának elején vendégségbe érkezett hozzánk, egy közös horgászatra, egyik barátunk Márk, akivel még év elején Zalacsányban ismerkedtünk össze. Már ott megbeszéltünk egy közös horgászatot az idei évre, nálunk a Széki tavon.

 

Két nap a Széki tavon
…napfelkelte a Széki tavon…


Eredeti tervünk szerint 48 órás horgászatra készültünk, de sajnos vendégünk Márk, csak 24 órára tudott elszabadulni hozzánk. Még Zalácsányban szóba került, hogy a jelenlegi egyéni rekordja 13kg-os ponty volt, tehát nem titkolt szándékunk volt megpróbálni összehozni neki egy szebb példányt. Helyválasztásunk ezért is esett a Mi általunk egyik legjobban favorizált helyére a tónak.

 

Két nap a Széki tavon

…a meghorgászandó „pálya”…A helyről amit tudni kell, a tó mélyebb részén található 7 – 7.30m es vízmélységgel. Hirtelen letörő sziklás partoldallal, víz alatti tuskókal tarkítva. Bólyáinkat 137m-re helyeztük el, egy kevésbé iszaposabb részre. Etetésre csak nagy szemű (20mm) – es Halibut pelletet illetve Black Jack és Cream Dream bojlit készítetünk némi folyékony adalékkal meglocsolva.

 

Két nap a Széki tavon
…az etetésre szánt anyag…

 

Bojázás, és etetés után a szerelékeinket a helyükre húztuk. Csalizásra, úgy, mint etetésre is, a Black Jack és Cream Dream golyókra esett a választás, 24 és 30mm-es méretben, mivel ezt a két ízt imádják a helyi bajszosaink.

 

Két nap a Széki tavon
…szerelékek a helyükre húzva…

 

Miután mind a hat bot a helyére került, már nem volt más hátra, mint várni az első jelentkezőket. Ez idő alatt jutott időnk a tapasztalatok megosztására, eszmecserére. Márk ismét elmesélte, hogy hogy áll a jelenlegi ponty rekordja, és hogy reméli sikerül itt valami szebbet csípnie. Elmondta, hogy szimpatikusak neki a CFB termékek, de még élesben nem volt lehetősége kipróbálni. Szó szót követett, majd mikor már kezdett besötétedni, Balázs barátomnál megérkezett az első kíváncsiskodó, a Black Jack-el csalizott botjára.

 

Két nap a Széki tavon
…8.85kg soha rosszabb kezdést…

 

Sokat nem is kellett ezután várnunk, bő fél óra elteltével Márk barátunknál jelentkezett kapás szintén Black Jack-re. Mérlegeléskor 17.20kg lett a szép töves súlya, ami új egyéni rekord is lett Márknak.

 

Két nap a Széki tavon
…17.20kg Új egyéni rekord Black Jack-el…

 

Már közel jártunk az éjfélhez mire jómagamnak is sikerült megcsípnem az első halamat a túrán a Cream Dream-nek hála.

 

Két nap a Széki tavon
…7.45kg…

 

Majd hajnali 1 óra tájban ismét Márk jelzőjének komótos csipogására ébredtünk, amolyan igazi nagyhalas kapásra. Fárasztás közben látható volt, hogy „jó” hallal van dolgunk, aztán mérlegelés után ki is ült mindenki arcára az öröm, ismét új rekord halat sikerült Márknak szákba terelnie, és megint csak a Black Jack volt a nyerő választás.

 

Két nap a Széki tavon
…19.20kg ismét Új egyéni rekord…ezúton is GRATULÁLUNK!...

 

Ezután már nyugodtan aludtunk reggelig, több jelentkezőnk nem akadt. Reggel aztán Márknak sajnos mennie kellett így elbúcsúzkodtunk, megbeszélve hogy mindenképp lesz következő közös peca a Széki tavon, egy ilyen 24 óra után. Délben ismét kapásra figyeltünk fel, most megint a Cream Dream-re pályázott valaki.

 

Két nap a Széki tavon
…9.80kg-os „érdekesség”

 

Majd egy óra elteltével, ismét kapás Balázsnál a Black Jack-re. Megint egy közel 10kg-os potyka személyében.

 

Két nap a Széki tavon
…9.63kg-os Széki tavi töves…

 

Nem telt el egy teljes óra, ismét jelentkező volt a Cream Dream-re, itt már éreztük „melós” pecába csöppentünk.

 

Két nap a Széki tavon
…9.7kg-os édes szájú tükrös…

 

Ezután kicsit nyugodtabbá vált a helyzet, így volt időnk átbeszélni az elmúlt 24 óra történéseit. Majd nagyjából 2 óra elteltével az imént bevitt szerelékemet ismét elkezdte húzni, egy bajszos.

 

Két nap a Széki tavon
…10kg..ismét Cream Dream…

 

Ezután, megint jött a már megszokott papírforma, ismét kapás Balázsnál Black Jack-re, megint csak egy gyönyörű ponttyal a fárasztás végén.

 

Két nap a Széki tavon
…8.15kg-os szépség…

 

Majd este fele 8 óra tájban, gyakorlatilag egyszerre „füstölt” el Balázs és az Én egyik botom is. A közös fárasztás után szinte kettő teljesen hasonló pontyot tarthattunk a kezünkben, ezzel méltóképp és elégedetten megkoronázva a hétvégi túrát.

 

Két nap a Széki tavon
…az „ikrek” 12.7 és 13.2kg súllyal…

 

 

Néhány mondatban összegezve a túránkat, mindenképp sikeresnek mondhatjuk. Rengeteg halat sikerült megszákolnunk, ismét jól működtek a csalik. A túra remek hangulatban telt, örülünk, hogy sikerült Márkkal is megismertetni a CFB termékeket, és hogy valamilyen szinten közre sikerült működnünk a dupla rekord döntésében. Vissza jelzése alapján nagyon jól érezte magát nálunk, és már folyamatában tervezzük a következő közös horgászatot.

 

FPN Carp Team (Volf Tamás, Grőber Balázs)
Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

Vonalban