Mekli Péter Zalacsányból

Végre eljött a tavasz szamomra is igy aprilis elején horgászatra indultunk a Zalacsányi horgásztóhoz. Szerda reggel érkeztünk meg Zalacsányba,az idő reggel még csípős hideg és borult volt,de örültem mivel egészen péntekig volt időm .
"Végre horgászhatok felkiáltással nekikezdünk"
Az előkészületek megtörténtek botok összerakva,tábor kialakítva.


Következhetett a bójázás, etetés majd csalizás.Egy horog alá 20mm RedArmy bojlit csaliztam Haldoradó Hybrid pellettel Fokhagymás izesítésben.
Második botomat 20mm MonsterFish bojlit csaliztam kikönnyitve Haldorádó Ananász-Banán izű Hybrid pellettel!
Az idő nekem kedvezett északi enyhe szél fújt a halak pedig az első kapás után óránként kapással jelentkeztek!

A második nap egészen estig vártam az etetéssel,mivel nagy halakra pályáztam , tudtam hogy azokra csak éjszaka van esélyem!Nem kellett sokat várnom.
Hidegben pálinka mellett beszélgettünk mikor pontosan este 22:00-kor erős húzós kapásom volt.Erőteljesen küzdött és élmenydús 20 perc után pillantottunk meg a gyönyörü 18,30kg-s tőpontyot!Redarmy bojli es Fokhagymas Hybrid pelletet választotta.

Örömmel engedtem vissza a halat majd visszakerült az azonos csali kombináció az etetés közelébe.

Mikor már készülődtünk a lefekvéshez ejtett kapásra lettem figyelmes.

Pár másodperc múlva ami a "csövön" kifért "húzós kapás. Felvettem a botot csak húz ,húz,orsó szépen adagolta a zsinort .Éreztem újra egy szép hallal akadtam össze!A fárasztás 10percig tartott és egy szép 12,80kg-os tükröst sikerült fognom!

A reggeli pakolás során a barátnőm összeszámolta a 2 napos túránk alatti halak összsúlyát, 120kg halat sikerült fognunk ami számunkra hatalmas élmeny volt!
Mindenkinek hasonló sikeres horgászatot kívánok .

Mekli Péter

Végére pedig pár kép: