A csodálatos Balaton kora tavasszal

Idén két túrán vettem részt, kétszer 10 napot töltöttem a vízparton. Tavaly hasonló időszakban horgásztam, és nagyon nagy volt a különbség a két tavasz között. A 2019-es évben a két hét alatt minden nap volt kapásom, átlag 3-4 db, de  egy nap volt 8 db és a legtöbb 15 db. 16 ponty volt 15 kg körül vagy felette, a legnagyobb 22,8 kg volt. Összesen 89 halat sikerült megszákolni.

Idén változatos időben, sokszor erős keleti szélben horgásztunk. A légnyomás, a vízhőmérséklet hasonló volt az előző évihez, még is sokkal kevesebb halat sikerült horogra csábítani. Sajnos láttam elpusztult példányokat is, 8 db 10 kg feletti pontyot, egy hatalmas süllőt és egy busát.


Hét nap egyáltalán nem volt kapásom, míg érdekesség képen a feederes kollégák napi 15-20 kisebb pontyot is tudtak fogni. A keszeg is jól evett, de beljebb, a boilira kevésbé voltak kíváncsiak.

Összesen 39 halat sikerült megfogni, ami az előző évinek 44%-a csak. Viszont a nagy kapástalanság után egyik nap 17 ponty jelentkezett be, de a következő napokban megint eltűntek. 

Igaz 15 hal volt 15kg és felette, a legnagyobb egy csodaszép  18 kg-os tőponty lett, amely a  legutolsó nap, már a tábor bontásakor jött.

Rendkívül nagy küzdő volt, sokáig harcsának gondoltam, a nagy kirohanásai miatt.  Minden jó, ha a vége jó, végül is felejthetetlen élmény a Balaton partján töltött hetek.


A legjobban bevált bojli a CCP lett (rákos szilvás) és a nagy kedvencem a DSW.

 

De szépen helytállt a Pink Panther is. Fogtam még a másik kedvencemmel a Cream Dream-el is, valamint kipróbáltam a Full Fruit-ot , amelyet szintén szerettek ebben a hideg vízben.

Potháczky Lajos