Derítő tavi élménybeszámoló

Az idei évben az első hosszabb túrát a Tatai Derítő tóra terveztük Május 9-16-ig, az előző években már jártunk ezen a csodálatos vízen kisebb nagyobb sikerekkel.

 

A túrát nagy előkészületek előzték meg, így már jó pár héttel előbb elkészültek a bojlik, amik természetesen Carp Friend Baits alapanyagokból készült saját bojlik voltak


Bojli mix


Frankfurti

ízekbe a következőkre esett a választásom: G.L.M+ Alga; Frankfurti Kolbász; Monster+Belchane; Squid-Liver
A felsorolt első három íz kitűnőre szerepelt a túra folyamán, a squid-livert nem nagyon erőltettem a nagyon változékony időjárás miatt
Az időjárás tekintetében volt 30-35C fok meleg, utána 15-17C ok, meg hatalmas 90-100km/h-s szél, eső egy szóval volt minden.

Aki ismeri, az tudja milyen adottságokkal rendelkezik ez a 31ha-os tó, egy szóval úgy jellemezném, hogy egy komplett elárasztott erdő van az alján, ami nem könnyíti meg a horgászatott, így nagyon jó menekülési lehetőséget nyújt ponty barátainknak, amit ők előszeretettel ki is használnak.

A szerelék terén az ólom elhagyós módszer nagy segítségünkre volt , annyi változtatással hogy ólom helyet-kavicsot használtunk 120-150gr nagyságban, előtett zsinórnak pedig 0,55m es vastagságú monofil zsinórt került fel 15-20m hosszan.
Horgok terén a 2-es méretűeket részesítettük előnybe főleg a Fox Kuro S4 XS és a Nash Fang X horgok váltak be a legjobban erre a kemény terepre.
A szerelék közepére építettünk be egy kis gumis megoldást hogy a halak szája minél kevésbé sérüljön a hosszú fárasztások során!!!

Az egy hét folyamán rengeteg kapásunk ment el a sok tuskó, fatörzs és ágak miatt, de nem adtuk fel a küzdelmet még a sok szerelék kötés ellenére se.
De az ilyen körülmények között meg fogott halaknak számomra sokkal nagyobb eszmei értéke van, mivel minden egyes halért kő keményen küzdelem folyt!
A túra alatt sikerült fogni jó pár kisebb pontyot úgy 15db körül természetesen ők is vissza nyerték szabadságukat, nagyobb társaikból pedig 9db-ot sikerült fényképezésre bírnom:

írta: Róth Barnabás