Bridge's Lake Olaszország

Sziasztok! Hát hol is kezdjem! Sikerült összehozni egy túrát Olaszországban Vinkó Máté barátommal Bridge's Lake nevű bányatavon! Nem titkolt célom volt megfogni első 20+os  halam! Úgy    voltam  vele ha egy kapásom lesz és az 20+os elégedett leszek...sőt.

Sok információnk nem volt a tóról csak az hogy nagyon messze van. Annyit tudtunk , közel 15 ha és 11 m átlag mélység. Szombaton délután 1 óra magasságában értünk a tóhoz, hát elég kellemes látvány fogadott minket. De képek többet mesélnek majd.

Csalinak Pink Panther 24 mm bojlit vittem és a Full Liver 20 mm bojlit! 1 kg 30 mm Natur Balaton is volt nálam.

Helykeresés, és már vittük is a botokat a  kellemes 36 fokban! Egész túrán 34-36 fok volt. Halaknak sem kedvezett valószínűleg. 1 botom a hídpillér mellé húztam, 2. botom egy partszéli nádastól úgy 8-9 m-re. Olasz tógazda azt mondta hogy ezen a tavon 6-8-as horog és  10 mm-es bojlik mennek, nagyokkal semmi esélyünk!

Kristálytiszta a víz okosak a halak. De hát abból kell főzni ami van, így maradtak a bojlik. Hát első 4 nap kapástalanul telt. Próbáltam faragni, kikönnyíteni de semmi! 10 mm-es bojlit mondták hát akkor elő a Natur Balaton 30 mm. Behúztam ismét hídpillér mellé, egy kemény púpra. Kb 30 szem bojlit szórtam a horog mellé.

 

Úgy voltam vele ,utolsó 3 nap, 30 mm-es bojli bírni fogja a túra végéig. Újrahúzás után 2 nappal Máté barátom szól reggel fél 5 -felé hogy jelez a jelzőm, természetesen nem hal, hanem lemerült. Kimentem csere, és ahogy visszaültem az ágyba és 1 csippanás, újra az elem?? Még egy csippanás, kimentem néztem a zsinórt ez bizony hal!! Na  még egy csippanás és már el is indult, volt adrenalin ! Natur Balaton 30 mm bojli tetszett neki!  Csónakba szálltunk és rámentünk a halra! Nagyon könnyen adta magát,Máténak mondtam is hogy könnyen jön ,nem lehet akkora! Pár perc után a kristálytiszta vízben megláttuk. Máté barátom egyből mondta ez bizony 20+ és ment a is pacsi!!!!

6.nap első kapás ,első 20 kg feletti hal????? Bölcsőbe fektettük,fertőtlenítés, és mérés, 20.60 pikkelyes! Igen első 20+!

 

Volt öröm...(hatalmas)! 20+osok táborába léptem! Fotó és ment is vissza. Délután a 2. Botom is elsült amin 24 mm Pink Panther volt! Erős húzós kapással jelentkezett, csónak  és már mentünk is! Igazi harcos erős hal volt.. ami 16,5 kg gyönyörű tükrös volt! Egyben utolsó kapásom is volt! De jó magam sikeres túrának mondanám a 2 kapás ellenére! 

Utolsó előtti napon összejött minden...megjött amit szerettem volna, Egyéni rekord, első 20 kg feletti, és ez mind gyönyörű helyen Olaszországban.

Hát emlékezetes marad az első 20 kg feletti pontyom. Köszönöm Csabesz a bojlikat, azt a Natur Balatont te dobtad be a cuccaim közé!

Görbüljön  sporik!