Nyaralás Gyékényesen

Évek óta erre a kristálytiszta vizű bányatóra járunk nyaralni a családdal. Itt a család apraja-nagyja megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Most az enyémről szeretnék pár bekezdésben mesélni nektek. 2020.07.12 11.00 körül érkeztünk meg a lefoglalt szállásunkra. Először is a szokásos kipakolás, apartman elfoglalása következett, majd elugrottam a közeli benzinkútra engedélyt váltani.

Már estefelé járt az idő mire leradaroztam az előttem elterülő vízterületet, és kijelöltem a bójáimnak a helyet. Az egyik egy 2,7 méteres púp mögött volt 6 méteres vízben,ezt Red Army bojlival etettem. A másik egy néhány négyzetméteres 8 méteres platón, ezt Deep Sea World bojlival etettem. A harmadik pedig 6,7 méteres törés mögött 9 méteren, ezt pedig Pink Pantherel szórtam meg.

Első éjjel a Pink Pantherrel fogtam egy 8,9 kg-s és egy 8,1 kg-s pontyot. Ezután nappal nem volt kapás. Következő éjjel a Red Armyval sikerült egy gyönyörű 12,7-kg-s bajuszost becserkésznem. Nagyon boldog voltam, hiszen eddig ezen a vízen 12 kg volt a legnagyobb hal amit sikerült fognom.

Nappal szintén nem volt kapás, ami egész héten végigkísérte a túrámat, viszont így bőven jutott idő a családra , és a 3,5 éves kisfiamat is tudtam a horgászatra tanítgatni, játszani vele,valamint a gasztronómiát élvezni.

07.14 –én változtattam a Deep Sea World-ös helyemen, és a nagy sziget oldalába egy 5 méteres benyúló földnyelvre tettem le a szereléket. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis éjjel 3 kapást könyvelhettem el 11,7-15-10 kg-s pontyok személyében. Hihetetlenül boldog voltam, mikor hajnalban visszafeküdtem az ágyba. A 15 kg-s pontyot egy jobbra 30 méterre lévő bokor alól is ki kellett szabadítani, mert az ágaiba belefűzte magát.

 07.15 Itt elkezdtem variálni a mélységekkel, előkékkel, de nem hozta meg a sikert. Egy kapásom volt éjjel a sziget oldalán , de az befűzte magát egy bedőlt fa alá, ahonnan sajnos nem tudtam kiszabadítani.

07.16 éjjel szintén egy kapásom volt, de ez a Red Armys etetésre, ennek elkövetője egy 4 kg körüli ponty lett, amit ki sem hoztam a partra,csónakból visszaengedtem.

07.17 éjjel 2-kor 2 csippanás ébresztett a sziget oldalában lerakott botomról. Apósommal beugrottunk a csónakba, és már mentük is ismeretlen ellenfelem irányába. Meglepődve figyeltem, hogy az akasztás helyétől pár méterre a damil leakadt valamiben, de gyorsan ki tudtam szabadítani. Ekkor vettem észre, hogy a jobbra kb . 30 méterre lévő bedőlt fa irányába mutat a damilom(innen szabadítottam ki pár nappal korábban az egyik bányatavi uszonyost), viszont ahogy elindultunk arrafelé 10méter után onnan is ki tudtam szabadítani a zsinórt,ami ezután a tó közepe felé mutatott. Itt már fel tudtam venni a hallal a közvetlen kontaktust ,és egy 10 perces fárasztás végén megmeríthettük az új Gyékényesi rekordomat, egy 18,8 kg-s tükörpontyot. Na , itt már tényleg nagyon boldog voltam. Ezután szintén erről a helyről hajnali 05.00-kor még sikerült egy 9,2 kg-s pontyot fognom, illetve már 06.00 körül egy 3 kg-s szépségdíjas spanyolpikkelyes tette tiszteletét a Pink Patheres etetésen.

07.18 az utolsó éjjel. Nagyon bíztam a sziget oldalában lerakott csaliban, alig tudtam elaludni. Ezen az éjjelen is csak 1 kapásom volt, ami innen érkezett, és 10,2 kg-t mutatott a mérleg nyelve. Az áhított Gyékényesi 20+ nem adatott meg ezen a túrán, de legközelebb már több tapasztalattal a hátam mögött vághatok bele a túrába ezen gyönyörű vízen.

Reggel pakolás közben az eltöltött egy héten gondolkoztam, mosolyogtam magamban, mert úgy érzem nagyon jó kis nyaralást tudhatok a hátam mögött. Mindig van hova fejlődni, tanulni, ez az út soha nem ér véget.

Köszönöm a támogatást a feleségemnek, a kisfiamnak-aki minden lefekvéskor úgy aludt el, hogy „apa,ha szól a csipogód,akkor keltsél ám fel” , illetve a feleségem szüleinek, akik ott voltak, és segítettek amikor kellett. Végül, de nem utolsó sorban Horváth Csabának a kitűnő csalikat,melyek nélkül ez az egy hét nem lett volna ilyen jó.

Köszönöm Gyékényes!

Üdvözlettel

Csizmadia Tamás

CFB-Barátságban a halakkal