Eredményes hosszúhétvége Lőrintén!

Mint minden túra hosszas előkészületekkel kezdődik.
Három ízesítésben gyúrtunk bojlikat, 20-24-es méretben Redarmy-Monsterfisch-Birdfood és egy Redarmy – Birdfood keveréket használtunk.

 

Izgatottan vártuk, hogy mennyire találtuk el a halak ízlését. Elérkezett a várva várt nap április 28, a kisbuszt telipakolva indultunk célállomásunk felé, Lőrintei víztározóra.

Előzetesen a gáton foglaltunk helyet magunknak. A vízhez a megérkezést gyalogosan tudtuk megközelíteni, mert a gátra autóval nem lehet felhajtani. Ezt a kis kellemetlenséget leküzdve hamar tábort vertünk.

Horgainkat felcsalizva a partközeli nád szélére esett a választásom.

Norbi társam és barátom a mélyvizet vette célba, olyan 40-50 m-re a parttól, csalinak az előző túránkon már bevált 24-es oldódó Redarmy pouppal hóemberként csalizva horgait illetve a koncentrált és pontos etetést elősegítve etető hajókkal oldottuk meg ezt a kérdést.


Megy a Gőzös....


A felcsalizott horgokkal.......

Nagy érdeklődés nem volt a halak részéről, az első jelentkező este nálam a Redarmy Birdfood keverékéből készült csalit részesítette előnybe, egy szép 6,2 kg nyurga személyében.


6.2 Kg

Ezután sajnos nyugodt éjszakánk és délelőttünk volt. Aztán 10,30-tól 14-óráig Norbi 24-es oldódó Redarmy csalija nagyon beindult. 3,5 óra alatt 5 pontyot sikerült a matracra fektetnie egy fényképezés erejéig: 6.2,kg8.6kg,7.8kg,9.4kg,11,6kg-ig.


11.6 Kg

Míg Norbinál megálltak a kapások nekem a konyha méretek jöttek és a már szokásos esti 8.2-es.


8.2 Kg

Hajnalban arra ébredtünk, hogy a Norbi 24-es oldódó Redarmyját valami eszeveszettül húzza. Barátom felvette a kontaktust a hallal és elkezdődött a fárasztás. Eközben az én jelzőm is elsült a nád mellől egy gyors fárasztás után 7.8 kg-os tövest sikerült a matracra fektetni. Ezután mentem megmeríteni a Norbi halát, mely a mérlegen 11.7 kg –ot mutatott.


11.7 Kg

Következő jelentkező reggel 9:15-kor húzós kapással megint Norbi csaliját választotta. Küzdelmes szép fárasztás következett. Azt már lehetett látni, hogy nem mindennapi hal küzd a szerelés másik végén. Szákolás és mérlegelés után derült csak ki, hogy Norbi élete eddigi legnagyobb halát sikerült kifognia. Egy20.5 kg- töve személyében.


Gyönyörű 20,5kg os egészséges tőponty!!!!!!


Csali: 24mm oldodo Redarmy bojli+15mm PopUp bojli


Gyönyörű egészséges töves teljes méretben

Fényképezés után ment vissza az éltető elemébe. Még délután megérkezett a túra utolsó hala12.6 kg-os töves személyében.


12.6 Kg

Ezután már sajnos a kapásjelzők nem szólaltak meg.
Összegzésként a mélyvíz és a 24-es oldódó Redarmy popuppal Norbinak nagyon bejött, csodálatos halakat sikerült fognia.
Nekem a kisebb halak a nád mellett kizárólag 20-as faragott Redarmy-Birdfood keverékkel készült bojlival csalizva fogtam. Egy csodálatos túrán vagyunk túl, és szép élményekkel gazdagodtunk.

Szüts Attila

Vonalban