Kis-Balaton 2.0 Keszthely

Szia Csabi! A júniusi sikeres kis-balatoni túrámon felbuzdulva, júliusban egy hetet terveztem a vízparton tölteni, az előzőleg is sikeres helyszínen. Csalinak CFB Green Herbs golyót készítettem be 24-mm-es kiszerelésben. Az érkezés után nem sokkal a golyók már vízben várták az éhes bajszosokat.

Az első halra kevesebb mint 24 órát kellett várni, és egy kemény csata után került sor a mérlegelésre ahol 11,3 kg-ot nyomott.

A következő potykák hajnalban érkeztek, egyikük 13,5 kg - ot mutatott a mérlegen.

A szombati vihar előtt még egy halat sikerült fotóra bírni, majd csönd következett. A vihar elvonultával dupla kapással boldogítottak kedvenc bajszosaim. Az éjjel jött a következő erőművész 14,25 kg-al, ő lett a túra legnagyobb hala. A halak folyamatosan kaptak, és nem sok idő telt el a következő tíz feletti ponty megérkezéséig, aki 13,8 kg-al állt modellt.

A túra utolsó napján sikerült egy 9,9-es nyurgát akasztani, aki 25 perces fárasztás után adta meg magát, nagyobb testvéreit meghazudtolva küzdött a horgon.

Összesen 31 kapásom volt, amiből 20 halat sikerült szákba terelnem. A kifogott bajszosokat átlag súlya 8,5 kg volt, így 170 kg-os össz fogással zártam a hetet. A túra elején folyamatosan jelentkező kárászokat (2 kg feletti példány vette fel a 24mm - es Green  Herbs-t!!) és keszegeket az etetés mögé való horgászattal sikerült szelektálnom. A kezdeti kánikula, majd a 100 méteren belüli haltalanság vett rá, hogy az akadós terep ellenére növeljem a távot, így az utolsó napokban 120 métert is meghorgásztam az egyik bottal. Sajnos ez sok halvesztéssel járt, hol megtéptek, hol pedig tuskóba vitték a szerelékem, a 35-ös monofil és a 390-es 3,75lbs-s távdobó bojlis bot ellenére is.

Az idei év eddigi legjobb horgászata volt számomra, rengeteg hallal és megszerzett tapasztalattal, de hamarosan újra meglátogatom ezt a csodás vizet, hogy a tanultakat felhasználva még jobb eredményt érhessek el.

Figyelem: a természetes vízen való horgászat függőséget okoz! A halak ereje pedig legtöbbször felülmúlja "kocka tavi" társaikét.. Sőt!!

Támogatást és a lehetőséget köszönöm Csabi!!

Csali:

https://www.cfb-shop.hu/GREEN-HERBS-AMUR-Bojli