Balatoni túrám Keszthelyen

Először is köszönöm a támogatást és a kiváló csalikat. 2020.07.14-23. között a  Balatonon próbáltam szerencsét azon belül is Keszthelyen. Erre a túrára mindenképpen nagy csalikkal készültem ez alatt azt értem hogy 24-30mm. A választott ízek pedig a Cream dream,és a CCP volt, etetésnek pedig ezt a két bojlit használtam kiegészítve halibut pelletel és kukoricával.

Megérkezésünket követően a helykeresés következett 300 méterre a parttól találtam egy jónak tűnő helyet ide helyeztem el a bójámat,majd egy jó 25 méteres körzetét megetettem.


Az első 36 óra kapás nélkül elsuhant majd a második éjszaka megérkeztek az első jelentkezők.

Utána az elkövetkezendő 8 napban minden éjszaka volt kapásunk de napközben egyszerűen képtelenek voltunk halat fogni viszont amint besötétedett egyből jelentkeztek a halak egészen a hajnali órákig. A hal mennyiség nagyon rendben volt jöttek szépen ezek a 6-7 kilós pontyok de a szelektálás nagyon nehéz feladat volt.


Végszereléknek egy sima elhagyós szereléket használtam bicikli belsővel és kővel majd az előke az egy 25 lb-s fonott előke zsinór volt a horgom az egy 2-es méretű korda krank volt,és nagyon fontos amit mindenképpen erősen ajánlott használni az az előtét zsinór ami 55-ös monofil , ebből egy 10 métert érdemes feltenni.


Az 5.éjszaka éjjel 3 órakor eljött a pillanat amit vártam sikerült fognom egy közel 15-kg-os hamisítatlan balatoni tükörpontyot ami 1 szem 24mm-es ccp vett fel.


Nagyon jó horgászat volt és elsőre nem is kívánhattam volna jobbat.