Nyárbúcsúztató a Kis-Balatonon

Így nyár végén ejtettünk egy kiadós horgásztúrát a Kis-Balatonon. Én az első három nap a déli oldalt választottam, ahol a sulyomtengerrel kellett szembeszállnom...Itt egészen hamar sikerült megtalálnom a halakat, hiszen az első hajnalon már füstölős kapásra ébredtem.

Sajnos a sok növény miatt az első halam nem sikerült partig hozni, viszont ez nem szegte a kedvem! Ennek nem sokkal rá meg is lett az eredménye, hiszen még a délelőtt folyamán sikerült megfognom a túra első halát, egy gyönyörű közel 10kg-mos nyurgát.



Ezután szépen jöttek a kapások, a 6-10kg-mos halak. A Corn+ bojli a természetes jellegével egyértelműen a kedvencük volt. Viszont minden hal nagy szenvedéssel járt a sulyom miatt, ezért úgy döntöttem hogy átülök az északi oldalra én is.

Viszonylag csendesen telt el az első időszak az új helyen, viszont szépen lassan itt is beindultak a halak. A sokadik 8-13kg-mos hal után, utolsó előtti napunkon sikerült egy gyönyörű, 15 kg feletti vad tövest is fognom. Őt egy 20mm-es tigernut bojlivel sikerült becsapni.

Utolsó napra a Zala nagyon sáros vizet nyomott a Kis-Balatonba, amely megállította a kapásokat... Így legalább könnyebb volt otthagyni a gyönyörű vizet.

Összeségében egy nagyon szuper pecát zártunk. Ketten több mint 50 darab halat sikerült partra terelnünk. Sose gondoltam volna, hogy ilyen sikerrel zárok... Ehhez nagyban hozzájárultak a CFB bojlik, amiket utólag is nagyon szépen köszönök!

Üdv;
Fehér Boga Pál