9 nap a Király Ponty horgásztavon

Július végén megkezdtük 9 napos horgászatunkat a Király Ponty horgásztavon amelyet már nagyon vártunk. Sokat horgászom ezen a vízen sőt mondhatni rengeteget a megszokott taktikával és technikákkal készültem koncentrált etetés de minőségi csalikkal.

 


A horgászatunk első 2 napján megállás nélkül esett az eső már itt szokatlan dolog történt hiszen én azt tapasztaltam hogy ezen a vízen szinte semmilyen hatással nincs az eső a halakra de most esőben nagyon sok kapásunk és ez rendkívül meglepett. Majd amint eltelt ez a 2 nap egy frontmentes meleg idő következett ami sokszor eredményesebb mint egy frontos időjárás gondolok itt a hirtelen felmelegedésekre és lehűlésekre rövid időn belül.


A 3-4.nap után változtatásokra volt szükség mert a kapások csökkenésével majd teljes elcsendesülésével találtuk szembe magunkat. Új helyeket kerestem és mélyebb vízben kezdtem horgászni a tó közepét ami itt jelen esetben 3-3.2 m mély vizet jelentett azon belül is gödröket töréseket. Éjjelre viszont visszatértem a sekélyebb partszéli vizekbe.


A váltás sikerült újra elkezdtek jönni a halak igaz nem annyi mint az esős 2 napban de főleg a darabosabb 15+os halak jöttek aminek rendkívül örültem.


A horgászat 6.napján késő délután sikerült megfognom a túra legnagyobb halát egy 20 fölötti gyönyörű tőpontyot ugyanezen a napon ugyanarról a helyről ugyanavval a csalival ami a belachan squid volt 20mm-es méretben megtisztelt még egy 17+os amur is ami rendkívül meglepett hogy felvette ezt az ízvilágú csalit.


A végszerelék tekintetében egy 140 g-os ólmot használtam egy 30 lb előkét egy 4-es méretű korda krank-el ami kiválóan vizsgázott hisz a vesztett halak száma elhanyagolható volt. A többi nap még sikerült pár szép pikkelyest fognunk egy nagyon jó horgászat volt.

Köszönöm Horváth Csabának a kiváló Csalikat és a támogatást.
És Király Attila barátomnak ezt a csodás 9 napot.