Első horgászatom a Carp & Carp tavon

Sziasztok! Túl vagyok az első Hejőkeresztúri pecámon a Carp & Carp horgásztavon. Négy éjszakát töltöttem el itt, ami elég nehézkesen indult de jól végződött. A délutánt helykeresésre szántam, mivel most voltam itt először és kevés infóval vágtam neki a pecának.

Szerelékeimet a nagy melegre való tekintettel és pár hasznos tippnek köszönhetően a mélyebb vizekben helyeztem el (9-12m). Az éjszaka nem telt eseménytelenül, a part menti bedőlt fás helyről amit XL ÉDES CHILIS TIGRISMOGYORÓVAL etettem és ezzel is csaliztam sikerült fognom két kisebb pontyot és egy amurt. Szelektálni kellene…miközben ezen matekoztam a másik part menti szerelékem 30 mm-es BANANA BOY- al útra kelt. Na végre egy combossabb….pár perc aktív fárasztás után még szákolás előtt elköszöntünk egymástól.

Jön másik gondoltam, de sajnos nem így történt. Harmadik botom ami 12 méteren volt DEEP SEA WORLD 24 mm-es WAFTERS–el, nem adott halat 40 órája. Délután új helyet kap. Mikor a nap a legmagasabban járt a levegő meg sem rezzent, délidőben a mély vízből valaki horogra akadt. A hal olyan erővel húzott szinte be sem kellett kapcsolnom a motort. Egy csodás sötét színű bivaly tükörponty 20500 gr került a merítőmbe.

Megvan amiért jöttem,pihenés van..a WAFTERS-RE érkezett kapásra felbuzdulva a BANANA BOY is ebben a formában került be utlosó éjszakára. Jó döntés volt.. hajnali órákban erről a helyről is sikerült egy 18500 gr-os tőpontyot fognom D-Rig előkével.

Reggeli fotózás után pakolás, majd teljes elégedettséggel vágtam neki a hazaútnak, a következő horgászatot tervezve. Decemberben folytatjuk..

Szép hetet sziasztok!