Próba egy ismeretlen vizen

Sziasztok! Legutóbbi pecámon nem a méret hanem a mennyiség volt a cél. Úgymond ismeretlen vízre mentünk egy laza 12 órás horgászatra, ahol mihamarabb kapást szerettem volna elérni, kideríteni milyen halak is lakják a vizet. Helykeresésre a rövid horgászidő miatt Deepert-t, dobható radart használtam.

Szerelékeimet egy 3-4 méter mélységű “platóra” dobtam. Itt láttam a legtöbb hal mozgást a hajnali órákban. A csali választásom CFB BIRD FOOD 24 mm-es bojli-ra esett, úgy gondoltam ez a bojli elég “gyors” lesz a sikerhez és talán 1-2 nagyobb testű pontyot is sikerül fognom vele. Másik botommal vegyes mag mixet spomboztam, csalinak pedig Spinner-Rig-en felkínálva CFB SUNSHINE és FULL FRUIT POP-UP-ot használtam. A peca fergeteges volt, egymást követték a kapások, amúrok pontyok vegyesen kisebb átlagsúllyal.(3-5kg).

Délután folyamán a BIRD FOOD - al csalizott D- rig es szerelékemet az etetéstől messzebb, kb 15 méterre dobtam vissza. Dobócsővel dobtam rá 10 szem bojlit koncentráltan amennyire tudtam. Bizakodva egy szebb fogás reményében. Naplementében elindult az etetés széle... sikerült fognom egy 8 kg körüli igazi szépséget.

Rövid pecán is lehetünk eredményesek. A legfontosabb rapid horgászatokon hogy olyan vízre menjünk ami jó hal állománnyal bír és járjunk nyitott szemmel. Ne sajnáljuk az időt a helykeresésre.

Az egyéni rekord döntéseket tegyük félre hiszen most nem ezért jöttünk. Olyan csalikat használjunk amit könnyedén és szívesen fogyasztanak uszonyos barátaink. Ha időközben elindul a dolog, akkor próbálkozzunk a szebb példányok kifogásával.