Szeptemberben a Holdfény tavon

Sziasztok! 2020.09.10.-én érkeztünk Lukács Károly csapattársammal egy 72 órás horgászatra, a Csepel-szigeti Holdfény tóra. A kavicsos állást foglaltuk le, ahol már egy kétszemélyes ház is bérelhető, hűtővel és mikróval. Erre a túrára Belachan&Squid, Pink panther, CCP  és Black panther bojlikkal érkeztünk 20-24mm méretekben.

Etetésnek ugyan ezeket a bojlikat használtuk. Végszerelékünket ismét  SEDO termékekből állítottuk össze, kedvenc horgainkat használtuk, Open walter LS, CurvX Wild és Wide Gape 4-6-os méretekben.

Szerelékünket 80-110 méter között helyeztük el 5.5 méteres vízmélységben.  Első éjszaka a kisebb testű pontyok ellepték az etetést, ezekből a halakból sikerült 10 db-ot bölcsőbe fektetni. Súlyuk 8-11 kg között volt. A reggeli frissítés után nem kellett sokat várni, és Karesz barátomnak lassú komótos kapással jelentkezett ennek a napnak a legnagyobb hala, ami 16 kg-ot nyomott kereken.

Gratulálok barátom! Éjfélig horgasztunk, utána a botokat pihenő pályára raktuk a sok kapás miatt. Második reggel nekem is meg érkezett az első testesebb bajszos, ami 16.30 kg nyomott. Ezen a napon sikerült még több 8-14 kg közötti pontyot fognunk. Harmadik éjszaka ismét pihentek a botok velünk együtt. Az utolsó reggel frissítés után egy lassú kapásra emeltem rá, és 25 perces fárasztás után egy 1️⃣9️⃣.8️⃣0️⃣ kg tövest fektettünk a bölcsőbe, ami a túra legnagyobb hala lett.


Nagyon erős erőgépek lakják a tavat, igazi élmény minden hal fárasztása. Nagy küzdelem vár mindenkire, aki egyszer ellátogat erre tóra.


Köszönjük szépen Knitli Sándornak a SEDO termékeket, Csaba Horvathnak a fantasztikus bojlikat, a Csepel szigeti Holdfény tónak és Simon Józsibának az újabb lehetőséget! Görbüljön mindenkinek!


#cfbsedoteam #cfb #SEDO #openwalterls #curvxwild #csepelsziget #belachansquid #pinkpanther #ccp #freespiritctx #catchandrelease #carpfishing #holdfénytó #shimano