Első behúzós horgászatom

Sziasztok! Első behúzós pecámra hónapokat készültem. Nagyon izgultam és vártam milyen is lehet egy ilyen alkalom irigykedve hallgattam mások beszámolóit és egyet tudtam, én is át akarom élni. Úgy gondolom egy elég nehéz tavat választottam,Fehérvárcsurgót.

Alapos utána járás, kutakodás előzte meg a horgászatom,ebben nagy segítségre voltak a párom, a barátaim és persze Csabi ! Mindent átrágva egy már jól bevált csaliját alakítottam át egy picit az én elképzelésem szerint ami meg is hozta első éjszaka a gyümölcsét egy gyönyörű és egészséges 12,70 kg-s tükrös személyében.

Sajnos az egy hétre tervezett peca három napra redukálódott de ez nem szegte kedvem. Másnap reggel ismét kamera elé emelhettem egy csodás bajszost ami kereken 12 kg-t nyomott.

A már fent említett saját csalival. Csabi nekem is küldött az új teszt bojliból, amit utolsó nap kíváncsiságból fel is raktam az egyik botomra.Igen, tudom főleg egy behúzós horgászat alkalmával nem éppen okos döntés  ez a hirtelen variálás, de rám jellemző, hogy ha valamit kiötlök azt muszáj látnom beválik-e, mert saját bőrömön kell tapasztalnom, és általában be is jönnek ezek az  tervek amit pár cikkben már le is írtam itt nektek.Végül a harmadik nap reggelén örvendeztetett meg a túra legnagyobb hala mégpedig 12,90 kg-al ami a 24mm-es méretben készült belachan squid bojli volt.

Etetésnek a fent említett bojlikat használtam 24 és 30 mm-es méretekben naponta kétszer 1-1 marék a bójákra.

Összességében a sok nem tervezett körülmény ellenére pozitív élményekkel és azt gondolom eredményesen térhettem haza. Októberben Háromfán újra kipróbálom magam!;)