Novemberi horgászat az Abért-tavon

Sziasztok! Volt ma pár órám és kiugrottam a közelben fekvő Abért tóra. A hirtelen jött reggeli fagyok ellenére azért találtam pár aktív halat. 11 órától 15 óráig horgásztam. Ez idő alatt 17 db halat sikerült fogni és sajnos sok leakadt. Nagyon finoman kaptak, le is kellett finomítani a végszereléket. 12-es Neon hooks Magma horog alá kötött 7 mm fine tüskével tudtam megoldani a hal vesztéseket 17-es monofil előkén.


Két kaját kevertem 2mm CFB Feeder pelletet Squid liquiddel és egy finom szemcsés method kaját is mixeltem Corn+ és Monster fish method mixeket felesben kevertem és adtam hozzá Red dream liquidet, CSL-t és egy kevéske melaszt. Géppel homogénre kevertem és megvártam míg megfelelő állagú lesz. Kicsit még utána vizeztem és hajrá.

3 alapozó dobás után megkezdtem a pecát. A két kaját variálva, rétegezve vagy külön külön bejuttatva kellett átverni a halakat ma. A 8 mm csalikat le kellett váltanom  5mm-re és hullámokban, de ütemesen jöttek a kapások.

Full Fruit, Sweet corn, Full Liver és Squid csalik voltak ma amiket próbálgattam és mindegyikkel fogtam halat.


6 db ponty, 1 db dévér és 1 db Koi és 9 db nagytestű kárász lett a vége.

Köszönöm a támogatást Horváth Csabának a kitűnő kajákért és csalikért, Knitli Sanyinak a SEDO és Neonhooks horgokat nektek pedig ha elolvassátok!

CFB - Barátságban a halakkal és egymással

Nábrádi Attila