Késő őszi methodozás

Sziasztok! Szerdán a jó időre való tekintettel kilátogattam a hácsi Tölgyes horgásztóra egy kis késő őszi methodozásra.Talán ez az egyik kedvenc időszakom, ilyenkor szeretek talán a legjobban kiülni a tópartra. Ebben az időszakban sokkal jobban felértékelődik, hogy milyen csalival ( süyedő, wafters, popup... stb) vagy éppen milyen ízvilággal lehet a halakat kapásra bírni.

Ilyenkor ha lehet még jobban figyelem a halak mozgását, sokszor szerintem nagyban ezen múlik egy-egy nap sikere vagy sikertelensége. Ma a sziget halőrház felőli oldalát néztem ki magamnak. Megérkezésemkor a sziget közvetlen közelében elég sok halfordulást láttam, gondoltam teszek egy próbát. A kosárba 2 mm-es mikropellet került. Ezen a tavon, főleg a hidegebb vízeben nekem ez volt eddig a legeredményesebb.


Csalinak ma a CFB 10 mm-es oldódó mini bojliait választottam. ( próbáltam a pop-up és wafters csalikat is, de igazából ma ezek nem működtek) .

Az első jelentkező egy 5 kg körüli bajszos volt, aminek a Full Fruit ízesítésű mini bojli tetszett meg. Nem sokkal később egy valamivel kisebb tükrös ismét eltekerte a Croco Super multi feederem spiccét.

Valamilyen oknál fogva, de nálam a lehűlő vízben is inkább a halas, rákos(büdös) ízvilág adja a több halat. A nap folyamán még négy pontyot, egy szép tokhalat és három kárász sikerült a merítőbe terelni. :)


Ismét egy jó kis pecán vagyok túl egy kellemes őszi napon, a környék legszebb taván. :)
Köszönöm szépen a lehetőséget Geri Éva-nak ( tó tulajdonos) a horgászatra. :)
A mai csalik amit használtam:

https://www.cfb-shop.hu/Friss-Fott-bojli-10mm
https://www.cfb-shop.hu/Feeder-Pellet-2-3mm-1kga
Köszönöm; Csaba Horvath; CFB