Hollósi horgásztó 2020 évzáró horgászat

Sziasztok! Ma az év utolsó horgászatán estem túl. Helyszín a Hollósi horgásztó volt.  Reggel 7 re érkeztem, nyitáskor már meg is céloztam a “spiccet”. Maradék kajákat vittem és a helyszínen kevertem még egy májas krilles mixet, hátha...


Ez utóbbi ma nem aratott sikert, nem úgy mint a “maradék” Red Dream liquiddel kevert mikropellet.


Kosár töltésekor két adagban került bele a pellet , közé a csali és pluszban Red Dream pump flavour. Ez volt ma a nyerő kombó. Két csali volt amit váltogatva halat tudtam fogni. 8mm es Hot Chokolate popup és a Sweet Corn 5 mm wafter verziója.
 Egész nap küzdeni kellet az elemekkel. Viharossá fokozódó délnyugati szél szabdalta a tó tükrét, ezért is volt jó, hogy majdnem teljes hátszélben horgásztam egész nap.
 
Eleinte egy, majd 2 óra elteltével két bottal horgásztam. Nem mutattak nagy aktivitást a halak. Délig mindössze 4 kárászom volt.  


Tartottam egy ebédszünetet, és utána más irányban kezdtem el keresni a halakat. Egyik botommal klipszelve egy helyre, míg a másikkal kereső pecát folytatva horgásztam.
A klipszes bot elsült és meg volt az első pontyom.

Majd közel másfél órán belül adott még három darabot az a táv és a kereső botom is később egyet. Egy kárász pottyant még be fél 4 ig és véget ért a harc.
 
Így a mai horgászatot öt ponttyal és öt kárásszal zártam. Sajnos két halat vesztettem, de az év utolsó napjaiban így is örülök ennek az eredménynek.
 Köszönöm Horváth Csabának a támogatást, nélküle és a CFB termékei nélkül ezek az élmények nem jöhettek volna létre.  


Immár harmadik éve horgászom az általa készített kajákkal és csalikkal és maximálisan elégedett vagyok. Nehéz év van mögöttem, háttérbe szorult kicsit a horgászat.  A jövő évet is hasonló nehézségekkel kell indítanom, de pozitív vagyok és remélem megoldódnak a gondok is.
 
Mindenkinek pozitívan induló új évet, újabb remek fogásokat és horgász élményeket kívánok!
 
Legyünk jövőre is barátságban a halakkal és egymással is! - CFB
 
Nábrádi Attila
2020.12.29.