Tisza-tó

Péntek délután sikerült bepakolnom a hajóba és irány a nyáron megfigyelt, letesztelt, leradarozott helyemre…. Az elő tiszán

 Csak bojlival etettem,csaliztam.

A taktikám minimális mennyiségű etetés, de 2 jó helyre - 3-4 méteres és 7-8 méteres vízbe - szórtam, de itt nem koncentráltan hanem egy nagy körbe szanaszét bója nélküli helyre, de a GPS az sokat segít, hogy ne fedjem fel a jónak vélt helyemet.

 

Első éjszakán semmi extra nem történ… Általában 14-24 óránként dobtam újat.

Szombat délben bedobtam a 2 botot, de egész délután semmi…

Kezdtem már le feküdni aludni amikor a kapásjelzőmön a kék fény jelezni kezdett. Mivel a bojlis bot volt, gondoltam magamba, hogy ez tuti nem egy dévér, megragadtam a botot ráemeltem és iszonyatos súly éreztem, mint ha nem tudtam volna 90 fokig megemelni a botot… begörbült és húzta ki a kezemből.

Elindult a fék, mondom jézusom ez meg mi a manó lehet…. Körülbelül 12 perces nagyon sok kirohanásos, irányítós fárasztás volt, vagy ő mutatatta meg mit tud vagy én irányítottam felfelé a mélyből nehogy akadót fogjunk mert sírni fogok….

Amikor megláttam a nagy szájat a vízfelszínen merítés közben remegtem mint a kocsonya, közben „aztaaaa, azta mindenit mit fogtam” és a merőben volt.

Magamhoz húztam és láttam az iszonyatos hosszú testet, ami vastag is volt meg nagyon nagynak nézet ki, kb 2-3 percet ültem felette és néztem, hogy édes istenem hát kiadta az öreglány a sztupinak a rejtett kincsei egyik gyönyörű példányát. Csak néztem egyszer, kétszer megsimogattam. Én fárasztás után kb 4-5 percet hagyom pihenni a merítőben, hogy kipihenje magát és elkezdtem készülődni a fotózásra.

Matracra fel - mérleg elő – letáraz - megemel… Mérleg : 16,10 kg

Nem akartam elhinni, hogy megvan a 15+ halam.

Könnyek voltak a szememben ….

Fotó… icikiri vissza a vízbe…visszadobom a botom, leültem az ágyra és csak ültem dolgoztam fel az élmény, a méretét, 2014 óta bojlizom és beérett a munkám. Tudtam, hogy jó a csalim tudtam, hogy jó a helyismeretem amit ez a 16+ ponty teljes mértékben megerősített.

3. napon semmi extra nem történt. Rádobtam kíváncsiságból a feedert, hogy van e hal rajta.

5 perc múlva húzós kapás, 2,5 kilós ponty, mondom király, lesz itt nagyobb is, gyerünk vissza a bojlit.

4. nap pirkad, jeladóm ismét bejelez… a.feedert húzza valami.

Megemelni ismét alig tudtam, a feedert húzza ki a kezemből… vízfelé a spicc… fék kiengedve… Viktor, mint a kocsonya kómásan remegve fárasztom, hogy megint fogtam egy vadpontyot az élőből…

10-15 perces fárasztás után sikerült megmeríteni. Magamhoz húztam, ismét egy bitang vaskos, hosszú töves volt előttem. Matracra beemel – mérlegelés: 16,60 kg.

Én ezt nem hiszem el, ami itt történik, nem akarok felkelni, nagyon jó minden. Gyors fotó, ment is vissza, Viktor ül és néz ki a fejéből 2-3 percig a napkeltében.

5. nap reggel ismét a feeder visít, pedig 3 szem 20mm bojli volt rajta, megemel nagy meccs volt megint merít… Jaj de szép vagy te is pocakosom… matracra rá – súly: 13,10 kg.

Fotó és ment is vissza…..

 

6. nap éjszaka utáni reggelen feeder őrülten sípol nyelető recseg ugrok a bothoz ráemelek… spicc végét húzza a vízfelé… fék lazít… hajrá barátom… a harc elkezdődött mert becsaptalak a csalimmal .

Jó meccs után merítés. Kezdtem hozzászokni a nagy robosztus halakhoz - merítő – matrac – tára - 16,95kg

Gyors fotó, vízbe be, lubickolás, Elúszik…

Nehezen tudtam felfogni mi történt velem a 7 napban és nagyon jól éreztem magam. Felülmúltam az eddigi tiszai pecáimat és boldogan örömtelin kötöttem ki a partra.

 

Csalik amikkel fogtam:

CFB RedArmy 20mm,2x20mm,24x28 dumbell - https://www.cfb-shop.hu/shop_search.php...

CFB Tigernut wafters 20mm - https://www.cfb-shop.hu/TIGERNUT-WAFTER

CFB Cream Dream 14 mm - https://www.cfb-shop.hu/CREAM-DREAM-Friss-Fagyasztott...

Etetés:

CFB RedArmy 20mm - https://www.cfb-shop.hu/shop_search.php...

CFB Deep Sea Word 20mm - https://www.cfb-shop.hu/Deep-Sea-World-20-mm

CFB Cream Dream 14mm - https://www.cfb-shop.hu/CREAM-DREAM-Friss-Fagyasztott...

Összesen bojliból 4 kg volt az etetés 7 nap alatt 2 helyre 1/3 és 2/3 részben.

Csaba! Ismét köszönöm a rekordöntős csalikat és persze megint az ajándék csali RedArmy 24x28 dumbell adta a legnagyobb halat!”

Küldte: Sztupovszki Viktor