Amur rekordom története

Még 24 óra sem telt el amikor is hazaértem a 3 napos peca túráról,máris kedvet kaptam egy újabb kihíváshoz, hogy teszteljem az új bojlit ami a CFB által kapott csomagban érkezett. Legyúrás után 8-10 nap telt el, amikor kiszáradt annyira a golyó, hogy teszt alá vessem a másik tavon. Oldódó bojlit csináltam a redarmy mixből, gold treasure adalékanyag hozzáadásával, némi tojáshéj és fokhagyma aromával.

Egy kevés mixet félretéve oldódó, lebegő bojlit is sikerült csinálni. Lakóhelyemhez közel van egy kis 1 Ha-os tó, ami elég sok kapitális halat rejt. Célom az volt , hogy ezzel a golyóval lencsevégre kapjak egy szép , kapitális példányt.Úgy szombat délután 5 fele járt az óra,mikor is felhívtam a tógazdát,hogy esetleg megoldható-e az éjszakai horgászat. Telefonbeszélgetésünk szó szót követett,majd mondtam neki ,hogy körülbelül úgy fél óra múlva ott leszek. Gyorsan bepakoltam a kocsiba és elindultam.

Megérkezésemkor döbbentem néztem a tóra , hogy üres. Az idő elég borongós volt , a távolban közelgő sötét felhők nem ígérkeztek valami jónak. Kipakoltam a felszerelést,és nekiláttam a sátor felállításának , hogy ha elkezd esni legalább a cuccok ne ázzanak meg.

Eztán következtek a botok és egy kisebb etetés ami magmixből és redarmy bojliból állt. A gát közelébe ültem , látva , hogy egy vascső van a vízbe így könnyen beazonosítható az etetésem még akár éjszaka is.

A botokat felcsaliztam majd minden a helyére került. Sok időt nem kellett várni az első kapásra, 1 órán belül jelentkeztek a tóban élő halak. Kicsi pontynak ízlett meg a csali, majd újra és újra húzták. Éjszaka nem volt jelentős mennyiségű csapadék, szép tiszta csillagos égbolt volt.

Hajnal 3 fele a bal oldali botomon kapás volt. Bevágást követően éreztem, hogy nem azok az úgymond „piaci" pontyok húzták el a csalit. Felvettem vele a kontaktust majd 15 perces fárasztás után szákba tereltem a halat. Kiemelést követően láttam, hogy egy szép nagy amurt sikerült a fényképező gép elé bírnom. Digitális fényképezőm nincs, ezért fertőtlenítés után sűrű szövésű pontyzsákba tettem a hatalmas amurt a reggeli fotóig. Elérkezett a napfelkelte, vele együtt ébredt a természet is és természetesen a tógazda is.

Első kérdése az volt, na milyen volt az éjszaka?

Büszkén feleltem, hogy sikeres volt. Nagyon megörült a hal láttán, pár képet csináltunk róla, megmértük a súlyát, majd ismételten fertőtlenítés, és irány vissza az éltető elemébe ....a vízbe.

A mérleg 11.96 Kg-ot mutatott. A visszaeresztés után megmértem a pontyzsákot, 0.86 kg.
Siker!! 11.10 kg Fantasztikus. Ezzel egyéni amur rekordomat döntöttem meg.

Köszönet a Carp Friend Baits-nek a mixért.

A nem kifejezetten "bojlis" tóként ismert vizen sok kapásom volt.

Öröm volt átélni a tóparton töltött időt újra és újra.

C&R