Atkai holtág...

Atkai holtág... mit is mondhatnék... különleges hely... egyik azok a természetes vizek közül, amikre még érdemes elmenni és lesni a matuzsálemeket... Atkai holtág... mit is mondhatnék még... maga a természet, csodálatos hely... egyik azok közül, melyek szeretete, elkísér életem végéig... Atkai holtág... mit is mondhatnék még ezeken kívül... biztos van ahol több a hal, biztos van ahol nagyobbak, de számomra A VÍZ... csupa nagybetűvel... 2012.

Eljött ismét a tavasz, amire mindenki olyan sokat várt és gondolt, amikor 40 centis havat dúrt az udvarban, vagy a ház előtt. Eljöttek azok az éjszakák, amikor nem a plafont kell nézni, hanem amikor susognak a fák, csiripelnek a madarak, és milliárdnyi csillag ragyogja be a teret. Eljött az én időm is, irány a part. Kicsit rendhagyó beszámolót írok, de talán nem mindig az a fontos hogy csak a halakra fókuszáljunk... Fontosak ugyan, de véleményem szerint sokkal fontosabb az, hogy honnan is sikerült Őket előcsalogatni egy életre szóló fénykép erejéig... Kicsit a halak mellett erre szeretnék rávilágítani. Na kezdjünk is bele... Itt van ugye ez a nagy „patkó". 7 km hosszú, több mint 100 hektár, egyike azoknak a helyeknek, amikben még vannak olyan óriások, amiket az átlag horgászok egész életükben csak remélnek, hogy csak egyszer megfogassák. Ezen a vízen töltöm el a horgászataim nagy százalékát. Ezen a vízen örülök, és bosszankodok is a legtöbbet. Sajnos a honi horgászfelfogás nem túl magas szintje miatt egyre kevesebb monstrum lakja, de ha egy a horgára akad az embernek, elfelejti az azelőtti üresjáratok számát. A víz idén is, mint minden tavasszal kristálytiszta volt... majdhogynem túl tiszta is... Tavaly télen úgy tettem el a horgászbotokat, hogy megfogadtam idén április csakis a harcsákról fog szólni... Tavaly fogtam néhány kisebb sokbajszost, de nem igazán szántam sok időt egy nagyobb kilesésére. Ezen akartam változtatni. Így is történt. Idén az első egy hónapban (amikor is éjszaka is lehet horgászni) nem volt nálam csak a harcsázó cucc. Sajnos engem is utolért az, amitől féltem, hogy mivel a harcsahorgászat nehéz kenyér, nem lesz sok sikerélmény... Na de ennyire??? Letoltam nagyjából 20 éjszakát a lehető legjobb hónapban, a lehető legjobb időjárási körülmények közt és a lehető legkisebb kapást nem sikerült kicsikarnom! Sajnos többed magammal tapasztaltuk azt hogy ez az idei év nem olyan mint a tavalyi... legalábbis a harcsák szempontjából. No de engem a víz ugyan nem tör meg... Talán majd később sikerül belenyúlnom valami olyan időjárási helyzetben, amikor a nagyok éppen jól táplálkoznak. Az egy hónap betli után legyúrtam az idei év első bojli adagját, és elkezdtem a nagy kagylózabálók fürkészését. Aki már járt a vízen tudja miről beszélek... A holtág tele van bedőlt fával, melyeken a kecskekörömkagyló az úr... Ezeket a fehérje gazdag élőlényeket csócsálják a pontyok az év legnagyobb időszakában. Ennek meg is van az eredménye, mivel olyan eszméletlen erővel védekeznek, amit talán sehol nem tapasztaltam az országban.
Egyike az idei helyeimnek...

Atkai holtág...

A botok mögül nézve...

Atkai holtág... 

A pontyozás már jóval sikeresebbnek bizonyult, mert 5 alkalom alatt csak kétszer „úsztam" meg kapás nélkül és sikerült néhány tíz felettit is szákba terelni. Számomra a RED ARMY jól vizsgázott, mert a CFB ezen csaliját erőltettem, és teszteltem leginkább.
Szelektáció jegyében... a kicsi 22 mm

Atkai holtág...

Az ágyúk...

Atkai holtág...

Táborhelyek egyike...

Atkai holtág...

Lassan lemegy a nap csendes a víz...

Atkai holtág...

10,30 kg

Atkai holtág...

Egy kb. 35-ös golyóra kapott 10,80 kg-os

Atkai holtág...

Sodrófa 11,20 kg

Atkai holtág...

Az idei bandanagy... 17,60 kg

Atkai holtág...

Mindösszesen két halat vesztettem, ami a kagylómennyiséget figyelembe véve egész jó arány. Lassan itt a nyár, kezdenek érni a szilvák a vízparton, ezáltal jöhet a következő halfaj, az amur. Szeretnék idén egy 20+ost szákba terelni. Remélem, mindenki számára van egy olyan víz -ami bár nem nyújt napi 15 kapást, heti 500 kg halat, de nincs bekerítve, és nem kell ugyanazt a halat három év alatt 8-szor megfogni ugyanannak az embernek- ahol hasonlóan érték még a halfogás, és a lehető leginkább érintetlen környezetben hódolhat ennek a csodálatos időtöltésnek... Az amurokkal még jelentkezem idén... Addig is görbüljön...

Üdv mindenkinek! C&R