Olvasóink küldték: Kora tavaszi peca Bácsbokodon!

Márciusi szép időnek hála elhatároztuk Tamás barátommal, hogy kimegyünk 24 órára pecázni a Bácsbokodtól 7 kilométerre található Bácsbokodi horgásztóra! A tó alsó (18ha) és felső (6ha) részre osztódik fel!

Tavalyi évben találkoztam először a CFB bojlikkal amikor Milán barátom fogott szép halakat vele.Ide évben mindenképpen ki akartam próbálni ezért felkerestem a webshopot és rendeltem egy kis bojli kóstolót. Szerdán leadtam a rendelést, csütörtökön már itt is volt a várva várt csomag a benne található csalikkal.Red Liver, Red Army és Dracula golyókat vittünk magunkkal!

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!

Március 07.-én 13:00 kor leültünk a tó felső részén található helyre.A nádastól meder fele vissza 5 méterre találtunk egy kemény részt és gondoltuk meg is horgásszuk ezt. A vízmélység itt 1.20 m , ideális kora tavaszi horgászatra gondoltunk. Szerelékeket hajóval húztuk be a helyre. Etetésre 20 szem bojlit+ kevés magot és pellet mixet szórtunk egy szerelékhez! Miután a végszerelékek helyükre kerültek, rá másfél órára jelentkezett az első maszatolós kapás Tamás barátomnak.

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
11.10 Kg. A kiballanszirozott Red Liver ízlett neki

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Következő kapás nekem volt nem bírt ellenállni ez a fél kilós kárász a Red Army+Pop Up nak

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Sátor felállítva, cuccok bepakolva.


Kora tavaszi peca Bácsbokodon!Éjszakára felkínált csali. Red Army+Red Army Pop Up, Dracula


Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Elkezdett esni az eső a levegő is lehűlt +9 C-ra és a halak táplálkozása megállt egészen este 20:15 ig! Tamásnak sikerült szákba terelni ezt a gyönyörű potykát ami 12.90 Kg-os súlyt nyomott.

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Eltelt egy kis idő és egy szép hal érkezett a Dracula golyóra 12.80 Kg


Kora tavaszi peca Bácsbokodon!Átaludtuk az éjszakát! reggel 7:00 kor volt az ébresztő kapás, a túra legnagyobb halát ezt a gyönyörű tükrős potykát sikerült megfognom! 17.12 Kg rákapott a felkínált Red Army+ Red Army Pop Up ra.

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Rá nemsokára jött egy 3.21 Kg-os pikkelyes! szintén Red Army szerepelt.

Kora tavaszi peca Bácsbokodon!
Tamás barátomnak elhúzta egy gyönyörű nyurga a Dracula bojlit. 11.60 Kg ot mutatott a mérleg!

összesen sikerült fognunk : 12 db pontyot 87 Kg súlyban
7 db 10 kg alatti
4 db 10 +
1 db 15 +

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a 24 órában amit vízparton tölthettünk, és ilyen szép halakat sikerült horogra csalni! Köszönjük Horváth Csabinak és a CFB csaliknak! C&R

Sporttársi üdvözlettel: Kollár Tamás
Raics Tamás

Carp Friend Baits Team : Barátságban a halakkal