Olvasóink küldték: Márciusi villámpeca

Az év első horgászatát a Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület 2. számú taván kezdtem meg. A tó 6 ha, átlagmélysége 2m. A tavon 6 horgászstég áll az ide látogatók számára. Azt azért szeretném megemlíteni, hogy az itteni halállomány ritkán találkozik bojlival, jellemző csali a kukorica. Gyönyörű, egészséges halak élnek a tóban.

 

Márciusi Villámpeca

Március 11.-re esett a választásom. Sajnos csak 12 óra horgászat állt a rendelkezésemre. Már az előtte lévő napokban előkészítettem a felszerelésemet. Felállítottam magamban egy stratégiát ami szerint fogok csatába szállni a pontyokkal. Az idő rövidsége miatt nem vittem sok etetőanyagot magammal.

Márciusi Villámpeca

Csalizni az egyik boton frissen fagyasztott Red Liver bojlit + Ananász PopUp-ot használtam, míg a másikon egy szem 16 mm-es halibut pellettel próbálkoztam.

Az etetésem a következő képen nézett ki : 10 szem félbetört bojli+10 szem halibut pellet + egy marék pellet mix , ezt még fokoztam egy kicsi csemege kukoricával!

Az első kapás 3 óra múlva jelentkezett, majd 5 perces fárasztás után elvesztettem ellenfelemet! Kicsit idegesített a dolog , új horog új előke! Nem értettem!!!

A nap második hala ebéd időben húzta el a Red Liverrel csalizott botomat! Iszonyatos erővel tépte le a zsinóromat! Ezt már sikerült szákba terelnem, az idei első pontyom súlya éppen meghaladta a 10 kg-ot!! Örömöm határtalan volt!!

Márciusi Villámpeca

A délutáni órákban még volt két kapásom, de a fárasztások halvesztéssel jártak! A szerencse nem igazán volt mellettem!

A rövid pecámat egy gyönyörű 8,5 kg-os ponttyal zártam.

Márciusi Villámpeca

Remélem mielőbb kijutok a vízpartra kedvenc barátaimhoz a PONTYOK-hoz!

Üdvözlettel : Dankó Milán

Vonalban