Alaszkai pontyok nyomában

Az idei évben úgy döntöttem, hogy saját kezűleg gyúrt bojlikkal fogok horgászni. Nagyon sok spori ajánlotta a CFB mixeket, melyek nagy kíváncsisággal töltöttek el.

Beszámolók böngészése és sok szép, általuk készített bojlival fogott hal láttán úgy döntöttem, hogy a CFB mixet választom! Némi egyeztetés után megrendeltem az összetevőket, amik másnap meg is érkeztek és rögtön neki is láttam a bojlik elkészítésének. Nagyon vártam már az első horgászatot, ahol kipróbálhatom fogósságukat. Nem is gondolkodtunk sokat, a kedvező időnek köszönhetően megragadtuk az első adandó alkalmat Tomi barátommal és úgy döntöttünk, hogy március 15.-én megkezdjük a szezont egy kiadós 48 órával az erdőtelki Alaszka horgásztavon, melyet már igen jól ismerünk az elmúlt évekből.

A tó paramétereiről érdemes tudni, hogy ez egy 10 hektáros bányató, átlag vízmélysége 4-5 méter.

Alaszkai pontyok nyomában

Alaszkai pontyok nyomában

Helyválasztásunk a lapos partra esett. Sajnos az időjárás nem kegyelmezett nekünk, hiszen kipakolásunk után viharosra fordult az idő, hatalmas széllökésekkel. Mivel dobálós pecával készültünk, a sajnálatos szembe szél miatt nem tudtuk meghorgászni az általunk kiszemelt horgászhelyet. Türelmesen vártunk a csodára, hátha megkegyelmez az idő és végre megkezdhetjük az igazi munkát, de sajnos folytatódott a viharos széllökés, keresztbe húzva ezzel számításainkat. Azonban az általunk kitűzött céloktól tántoríthatatlanok voltunk, éppen ezért a tógazdával való egyeztetés után átköltöztünk egy szélvédettebb horgászhelyre. Itt ért bennünket a másnap reggel. Új hely új remények...

Alaszkai pontyok nyomában
Az etetést mérsékletre vettem, mindössze 1-2 maréknyi Red Armyt dobócsöveztem be a meghorgászott helyre. Minden dobásnál 2 db. félbe tört bojlit fűztem fel PVA szalagra.

Alaszkai pontyok nyomában
Várakozásaimat felülmúlva nem is kellett sokat várni az első kapásra, megérkezett az idei első halam, melynek súlya kereken 10 kg volt.

Alaszkai pontyok nyomában
Gyors fotózás és fertőtlenítés után, sporthorgászhoz méltóan sok szép testvért kívánva, visszaengedtük az idei szezon első gyönyörű halát, majd újradobtam szerelékem. Egy óra elteltével újabb jelentkező érkezett a Red Army bojlira.

Alaszkai pontyok nyomában
Sötétedés előtt újracsaliztunk, majd megpróbáltunk pihenni egy kicsit, de szerencsére a kapásjelző folyamatos csipogása nem hagyott minket egészen hajnali 3óráig aludni. Az első éjszakai próbatételem egy gyönyörű 14,5 kg-os hibátlan szépség volt, aminek
kezdő sporthorgászként nagyon örültem!

Alaszkai pontyok nyomában
Kicsit fáradtan ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel az este mozgalmasan folytatódott és hamarosan jelentkezett a következő hal, horgászatunk egyetlen tükröse, amely 9,5 kg-ot nyomott.

Alaszkai pontyok nyomában
Félálomban voltam, amikor hajnali fél 3-kor az újabb erőteljes kapás hallatára felpattantam az ágyból és a botomhoz sietve megkezdtem a fárasztást. Búcsúzóul egy 8,3 kg-os potykával ajándékozott meg a tó.


Alaszkai pontyok nyomában
Tomi sok fajta bojlival próbálkozott a horgászat alatt eredménytelenül, de a késő esti órákban felfűzött egy Red Armyt. Nem is kellett sokat várni, füstölős kapással megérkezett az első tövese, amely 11 kg-ot nyomott.

Kicsit "megtört", szél fújta, de mégis fantasztikus túránk végén bátran összegezhetek: 7 db pontyot sikerült fognom, melyek átlagsúlya 8,3 kg volt.

Jobb csali tesztet nem is kívánhattam volna magamnak, a vártnál jobban teljesített számomra a Red Army, hiszen az összes halat ezzel a csalival sikerült horogvégre csalnom!

Aki nem próbálta még, annak bátran merem ajánlani, a siker nem marad el, biztosan nem fog benne csalódni!

Köszönet érte Horváth Csabának a Carp Friend Baits- nek  és az Alaszka horgásztónak!

Üdv: Józsa Márk
Görbüljön mindenkinek!
C&R!