Újra Merenyén

Az 2014-es év második horgászatát, sok gondolkodás és egyeztetés után, Baranya Gyöngyszemére a merenyei víztározóra terveztük társammal, Marcsingó Gáborral. Szokásunkhoz híven, már hetekkel előbb nézegettük az időjárás előrejelzéseket, ami ismét hozta a formáját. Szél, eső, hó, éjszakai mínuszok. Szerencsére a beharangozott hideg elmaradt, de az erős északi, észak-nyugati szélből kaptunk rendesen!

 

Újra Merenyén

Előzetes helyfoglalás nélkül érkezésünk után, Regős György tógazdával egyeztetve a régi 6/6-os helyet választottuk. Eredetileg a kikaszáltat szerettük volna, de az már foglalt volt, ezért esett a választás a mellette lévő állásra. Így 204.03.15.én három év után újra Merenyén, megkezdtük két napos horgászatunkat.

A csali választás nem okozott gondot, természetesen a sokat bizonyított, jól bevált CFB Red Army mellett döntöttünk. A két napos pecára összesen 2kg bojlit gyúrtunk, ami egy kis Squid-szilva ízesítést kapott.

Az erős szél (és a magas vízállás miatt rövidre sikerült tapogatórúd) miatt nem volt könnyű megtalálni a tó közepén húzódó kemény placcot, de végül helyükre kerültek a bóják.

Először mind a hat szereléket a bóják közelében helyeztük el, de később a parttól dobó távolságra is próbálkoztunk egy-egy bottal.

Újra Merenyén
Dippelt horogcsali

Egészen estig kellett várni az első jelentkezőre, ami egy szép 10,50 kg-os töves volt!

Újra Merenyén
Az első 10,50kg!

Újra Merenyén
Szép merenyei töves!

Reggelig nem volt több kapásunk, amit a rossz időjárásnak és az erős szélnek tudtunk be. Délelőtt ismét egy szép töves érkezett 9,20 kg súllyal, amit később néhány kisebb társa (4-6kg) követett!

Újra Merenyén
A második: 9,20kg!


Este végre Gábor barátom is megfogta az első halát egy szép 7,30 kg-os tükrös személyében!

Újra Merenyén
Gábornak is megjött az első: 7,30kg!

A következő kapásra nem kellet sokat várni, de akkor még nem tudhattuk, hogy a horgon küzdő halnak, komoly szerepe lesz! Mikor először megláttuk a hal méretét, nagyon megörültünk, mivel első ránézésre is 15 kg felettinek saccoltuk! A stég előtti kb. 15 perces fárasztás végére már ránk sötétedett, ezért a gyönyörű tükröst mérés után pontyzsákba raktuk a reggeli fotózásig.

Újra Merenyén
Merenyei naplemente!

Újra Merenyén
Új egyéni rekord:18,70kg!

Újra Merenyén
A Vector Fishing Pontybölcsőben biztonságban tudhatjuk a halakat!

Gábor rekord pontyának visszaengedése után, a közeli szerelékre még jött egy 6kg körüli „halacska", de aztán sajnos eljött a pakolás ideje. Remélem legközelebb nem kell három évig várni, hogy visszatérjünk Merenyére!

Köszönjük Merenye, köszönjük CFB!
Kívánok mindenkinek nagy halakat!
Üdv.:

Hajós Gábor