CFB Amino – Liver paszta készítése parton!

A paszták használata a modern pontyhorgászatban elengedhetetlen manapság és sikerrel alkalmazzák mindenhol. Az én kelléktáramban is mindig van és előszeretettel használom a pasztákat mivel felgyorsítja és eredményessé teszi horgászatunkat illetve hamarabb táplálkozásra serkenti bajszos barátainkat.

Eddig a legnagyobb problémám a paszta frissessége megőrzése és esetlegesen a dobálós horgászatoknál volt mert a vízbe éréskor egyszerűen lejött a paszta a csalinkról. Nos mindkét problémát sikerült kiküszöbölni. Gyúrjunk saját CFB pasztát a parton és annak az oldódási idejét és keménységét be tudjuk a parton állítani.

Hozzávalók: - CFB Amino –Liver paszta por, CFB  CSL likőr.

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
Amino Liver pasztapor + CSL

Kimérjük a bekeverni kívánt mennyiséget és amit az adott időszakban és horgászat alatt használni szeretnénk.

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
Használat előtt

Vizuális tapasztalat a két termékre pedig a következő. A pasztapor nagyon homogén és apró szemű, jól szívja a nedvességet erőteljes májas illattal . A CSL likőr nagyon sűrű ezért kis mennyiséget kell adnunk a pasztaporhoz.

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
összekeverés


CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
szemmel láthatón kitűnő minőség


Egy edénybe keverjük össze a két komponenst és látni fogjuk hogy a pasztapor egyből elkezdi felszívni a CSL-t. 3-4 perc keverés után már nem képes a por több nedvességet felszívni, ha túl lágynak érezzük a pasztát és nem állt még össze óvatosan adagoljuk tovább hozzá a pasztaport.

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
Gyúrás

Ha szépen összeállt a pasztánk és gombócot tudunk belőle formálni akkor el is készült a friss pasztánk a parton pár perc alatt, itt már csak azt kell eldöntenünk hogy dobós horgászatokhoz keményre készítjük a pasztát vagy pedig be húzós horgászatoknál használjuk akkor nyugodtan lágyabbra keverhetjük a pasztát hogy gyorsabb legyen az oldódási ideje.

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
Beállítjuk a paszta keménységét és oldódási idejét

CFB Amino – Liver paszta készítése parton!
Bevetésre kész, akár távdobást is kibírja


Sok sikert és nagy halakat kívánok minden horgásztársnak!

Knitli Sándor – CFB Team