Tavaszi bojligyúrás

A tavasz beköszöntével, mikor beindul az élet a tavak körül, egyre több horgász kezdi el tervezgeti a csalikat, amivel majd be tudja cserkészni a kapitális pontyokat.

 

Tavaszra tervezett túránk előtt pár nappal mi is nekiláttunk egy kis finomságot készíteni kedvenc halaink számára, amivel reméltük, sok szép halat sikerül majd egy fénykép erejéig lencsevégre kapni. Idén is a már jól bevált CFB mixekből készítjük csalijainkat.

Tavaszi bojligyúrás

A mostani választásunk a már klasszikusnak mondható CFB Red Army és CFB Monsterfish mixekre esett, valamint egy harmadik, a számunkra legkedvesebb CFB Dracula mixet készítettük el.

Elsőként a CFB Red Armynak álltunk neki. 6 kg mixhez előkészítettük az összetevőket, amik a következők voltak:
- 60 db tojás,
- 30 ml Garlic (fokhagyma) aroma,
- 120 ml CSL olaj,
- 240 ml CSL likőr,
- 18 g édesítő,
- 180 g só és
-120 g betain.

Tavaszi bojligyúrás

Az összetevők adagolásához nagy segítséget kapsz az CFB.hu oldalon! A Red Army elkészítési javaslatát bővebben a http://www.cfb-shop.hu/RedArmy-mix oldalon találod. Ezek összekeverése után szép lassan adagoltuk bele a mixet. Keverés közben már érezni lehetett azt a jellegzetes, erős fűszeres ízt, ami a Red Armyban rejlik, és ami miatt talán sokak kedvence.

Tavaszi bojligyúrás

Nagyon könnyű volt bánni a mix-szel. Az elkészült mixet egy általunk gyártott, házi kinyomópisztollyal nagyon hamar hurkákká formáltuk és mehetett is a rollerezés.

Tavaszi bojligyúrás

Tavaszi bojligyúrás

Másodiknak a CFB Dracula mixet készítettük el. Itt is az előírt mennyiséget használtuk (lásd. : http://www.cfb-shop.hu/Dracula-mix). Aromának a CFB Squid Octopust használtuk. Egy kellemes illatú golyót kaptunk eredményül, csak ajánlani tudom!

Tavaszi bojligyúrás

Következett a CFB Monsterfish mix elkészítése. Ennél a mixnél egy picit egyedi ízvilágot, egy édes-büdös golyót szerettünk volna készíteni. Aromákból a CFB Monster Crab és CFB Barackot választottuk. A 4 kg mixhez 40 ml CFB Monster Crab-et és 20 ml CFB Barackot használtam. A mix önmagában is kiváló, büdös-halas ízét keverve az aromával egy igazi nagyhalas keveréket kaptunk. Nagyon jól kiáramlottak az illattok belőle, az erős halas-büdös illat hátterében érezni lehetett a barack édes illatát is. A CFB Monsterfish elkészítési javaslatát megtalálod itt: http://www.cfb-shop.hu/Mosterfish-mix.

Tavaszi bojligyúrás

Mindhárom mix-szel nagyon könnyen dolgoztunk, szép, kerek formájú golyókat kaptunk,ami elengedhetetlen a partról történő etetéshez. Mellékelek pár képet a kész golyókról, valamint kívánok mindenkinek jó bojlikészítést és sikeres horgászatot!

Mindenkinek kellemes csali készítést kívánok!

Magyar Ádám