Gyors, oldódó

Figyelem, csak a következő receptre nem szabad hagyatkozni, nem laboratóriumi körülmények között gyúrtam, és az eredeti recept sincs előttem, kizárólag az emlékeimre hagyatkozok, és én is csak tesztnek szántam, egyelőre.

 

Gyors, oldódó
Friss és száraz golyók

Kis netes keresgélés után találtam egy elfogadható oldódó bojli receptet, amiről úgy tűnt, hogy a meglévő összetevőimmel meg tudom csinálni. Figyelembe véve, hogy a meghorgászni kívánt tavon (palicsi Tőzeg-tó) bevált ízvilág mellett maradjak, egyértelmű volt, hogy a Red Dream mellett döntök.

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó
0 és 15perc után

Csaba megjegyezte, hogy ez a mix nem pont oldódóra lett kifejlesztve, de ugye keményfejűek és elszántak vagyunk, így vettem egy kiló Red Dream mixet, ehhez hozzáadtam egy kicsivel kevesebb (80ml) Rolling Liquidet, mint amit Csaba javasolt (kb. 100ml). Ehhez jött 20dkg kukorica tej, összesen 2 fajta aminosav 40ml mennyiségben, 40ml CSL, 5ml eper aroma, 5g édesítő és kb. 40ml desztillált víz.

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó
30 és 45perc után

Miután az alapmixen kívül minden összetevőt összekevertünk, elkezdtem összekeverni a mixszel, mondanom sem kell, hogy a papírra leírt és kimért liquid kevés volt, hogy kellően összetartsa a mixet, így fogtam a kukorica tejet, a vizet és a CSL olajt és ésszerűen utána öntöttem mindegyikből. Így már kaptam egy kellően király állagú masszát, amit kb. 15perc pihentetés után beletöltöttem a kinyomóba.

A Csaba által javasolt recept mennyiség 200-250g Kukorica tej+200ml víz+40ml kukoricacsíra olaj vagy halolaj minden kiló mixhez.

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó
60 perc és 1:40h után

Nem volt puha massza, 5 - 6 bárral nyomtam kifelé. A hurkák elég érzékenyek voltak, könnyen törtek ahhoz, hogy a golyók egyben maradjanak, nem volt szabad csak maximum 6-10 cm-es sodrást csinálni a rollerrel, különben szétestek a bojlik. Miután erre rájöttem, gyorsan készen is lettem.

Majd ezt követte egy hetes száradás, repedésmentesen száradtak, remélem, ez a hajszálelőkére való fűzés közben sem változik majd. (Ha esetleg elrepednének felfűzés során, akkor szívesen hallgatom az alternatívákat, miként lehetne eredményesen felfűzni, anélkül, hogy szétrepednének.).

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó
Stat

Az eredményességről majd a majálisi ünnepek után számolok be. Addig is, itt egy pár halas kép a tavalyi évről, amiket CFB mixek házi kutyulásával sikerült fognom.Folytatás hamarosan következik.

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó

Gyors, oldódó

Üdv,
Lóri – Team Valkyr by CFB Team Serbia

Vonalban