Szezonkezdet a CFB csalikkal

Az idei horgász szezont a CFB csalikkal kezdtem meg . Sajnos munkámból kifolyólag elég sokat kellett várnom, míg eljött az első túra ideje és tesztelni tudtam a csalikat. Ez pontosan Április 4.-re esett, amit egyből külföldi vízre terveztem és már alig vártam, hogy a CFB mixeiből legyúrhassam a golyókat.

 

Mivel eléggé nagy vízre készültem, ahol 4 bottal lehet horgászni 4 féle mixből készítettem golyókat különböző méretben(16,20,24). Az első a Red Army ami azonnal megtetszett , és biztos vagyok benne hogy a további horgászataim alkalmával is használni fogom. A 2. mix a Full Amino volt amit Green Beast aromával tettem vonzóbbá a halak számára. A 3. mix pedig a Deep Sea World ami szintén elnyerte a tetszésemet. A 4. mix az idei év újdonsága a Hot Chocolate amit egy leheletnyi Cranberryvel bolondítottam meg. A mixekkel nagyon könnyű volt dolgozni csak ajánlani tudom. Az indulás előtti este már elkezdtem a bepakolást az utánfutóba mikor barátom hívott, hogy baj van. Új úticélt kell keresnünk mert a kiszemelt tavon megszüntették az éjszakai horgászatot és éjszakára még a helyet is el kell hagyni. Hirtelen nem hittem a fülemnek ,de hát ez van. Sebaj kb. 5 perc múlva már kész volt a következő terv. Másnap délutánra érkeztünk meg Ausztriába a kiszemelt kavicsbányatóra, ami nem egy több száz hektáros nagy víz de annál nehezebb! A meder elég változatos sok púppal töréssel tarkított és kb. 6-7 méter mély és szoktató etetés szigorúan tilos. Így nem maradt más csak a horgon felkínált csali.Itt simán el lehet tölteni egy hetet is kapás nélkül, de mi csak 3 napot maradtunk ezen a tavon. Hosszas helykeresés után helyére került az összes bójám. Mivel 3 bottal lehet horgászni,ezért próbáltam különböző mélységekben elhelyezni a csalikat és különféle módon felkínálni azokat. Az első botomat a part menti 2,5 méteres kis vízbe raktam le, amit Hot Chocolate bojlival csaliztam fel. A második botot már mélyebb 4,5 méteres vízbe a törésoldalba helyeztem el egy szem The Red popup-al, míg a harmadik boton szintén a mélyebb részen 1 szem Red Armyt egy fehér popuppal hóember szerelékként kínáltam fel. Mire kiértem a harmadik bottal már besötétedett és láttam, hogy az egyik swingerem már be van ejtve. Ráfeszítettem és éreztem, hogy a hal bokorban van. Szerencsém volt, mert mire beértem már a nyílt víz felé vette az irányt és simán tudtam fárasztani.Majd gyors szákolás és fotózás után mehetett vissza.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

Ez egy jó jel volt, hogy a bojli és a hely működik. Éjjel innét még két kapásom volt, de sajnos a bokor miatt halvesztéssel végződött. Második nap egy kispontyon kívül semmi említésre méltó nem történt, majd a harmadik napon a Red Army-val csalizott botomon jelentkezett egy 12,5kg-os tükrös.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

A hétfő délelőttünk pakolással telt, majd indultunk a következő úti cél felé, ami már kicsivel 100 hektár feletti víztározó volt. Mivel a nappalra már nem vettünk horgászjegyet volt bőven időnk előkészülni az esti bevetésre. Itt két bottal lehetett horgászni és tilos volt a szerelék behúzása, ezért kötöttem egy pár új előkét is, a gubancolódás elkerülése végett.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

Csalizásra és etetésre itt a Deep Sea World és Red Army bojlikra esett a választásom. A csalizásra szánt golyókat pasztáztam vagy éppen dip és pordip használatával tettem fogósabbá a halak számára. Az első éjszaka csendesen telt.

Szezonkezdet a CFB csalikkal
Reggel ez a látvány fogadott.

Majd pár perccel később jelentkezett az első ponty.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

Majd estig csend következett és a sötét beálltával beindultak a kapások. Ezen a négynapos horgászaton mindkét bojli jól működött felváltva adták a halakat, amikből most mellékelek egy pár fotót a szebbek közül.

Szezonkezdet a CFB csalikkal
Második éjszaka vendége ez a hibátlan 15 kg-os töves.

Szezonkezdet a CFB csalikkal
Egyszerűen gyönyörű.

Szezonkezdet a CFB csalikkal
Ismét egy töves a szebbek közül.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

Majd egy egészen különleges mintázatú ponty, ami egyben a túra hala is lett a maga 16,5 kg-os súlyával.

Szezonkezdet a CFB csalikkal

Majd egy nappali fárasztás

Szezonkezdet a CFB csalikkal
És megjött az első tükrös is. 16,4kg

Szezonkezdet a CFB csalikkal
16,4 kg

Szezonkezdet a CFB csalikkal
Majd az utolsó éjszakát ezzel a 13,5kg-os tükrössel zártam.

Mindent összevetve ez az egy hét csodásan telt, gyönyörű környezetben, jó halakkal.

Köszönet Csabinak a remek csalikért.
Üdvözlettel: Lőrinc András
CFB TEAM –Barátságban a halakkal