Horgászok küldték :48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!

Sátras horgászatot terveztünk párommal egy közeli halastavon májusban, így esett választásunk a festői környezetben lévő Kiskorpádi szigetes tóra, ami híres ritka és erőtől duzzadó halairól valamint koi pontyállományáról. A túrán valami újat akartunk kipróbálni a bojli golyók területén.

Hosszas tanakodás és sporttársakkal való beszélgetés után választásunk a CFB termékeire esett. A termékek gyártóját telefonon kerestük fel, aki nagyon segítőkész volt a termékekkel kapcsolatban, amit külön köszönünk Csabinak. A megrendelésre került termékek a CFB Red Army, Full Liver és a Deep Sea World bojlik valamint Red Army paszta és Red Army könnyített (balanszírozott) bojlik voltak.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!

Érkezésünk napján nem a legjobb idő várt a tavon minket, gyors sátorállítás után kezdődött a helyek megkeresése, feltérképezése és etetés főtt magokkal és a CFB csalikkal.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
A meghorgászandó helyek.

Három bottal horgásztunk a kijelölt helyekre, a baloldalira CFB Deep Sea World a középsőre CFB Red Army plusz paszta míg a jobb oldalira CFB Full Liver bojli kerültek.
Sajnos az időjárás alakulása nem kedvezett valami jól, a halak nem igen zavarták meg ottlétünket. Az első kapásra jó 10 órát kellet várnunk, este 22 óra magasságában a középső bot kapásjelzője eszeveszetten meglódult, majd gyors bevágás és fárasztás után párom megszákolta a túra első nyurgapontyát.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
Az első Red Army bojlira csábult el, súlya 8,60kg volt.

Ezután sajnos nem volt jelentkező az éjszaka folyamán. Következő nap reggelétől még rosszabbra fordult az idő, de ez sem szegte kedvünket. Újra csalizás és etetés után visszavonulót fújtunk a szakadó esőben és új taktikán kezdünk gondolkodni. A nap folyamán sajnos nem volt új érdeklődőnk. Az esti újra csalizás után bizakodók voltunk, mert az etetésen halak ugrálását és forgását láttuk. A sötétedés beálltával megjelent a következő kapásunk a jobb szélső boton erőteljes húzós kapás formájában. Gyors bevágást követően és negyed órás fárasztás után a szákba került a túra legnagyobb pontya. Nagy volt az öröm.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
A ponty súlya 14,60 kg volt.

Gyors mérlegelés és sebfertőtlenítés után mehetett is vissza a tóba. Még az öröm pillanatát élveztük, amikor a középső boton ejtős kapás jelentkezett majd utána eszeveszett húzás jelezte a következő érdeklődőt. Pár perces fárasztás után a szákba került a halacska, mely egy koi ponty volt.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
A koi súlya 5,20kg volt.

Újracsaliztuk a botokat és visszahelyeztük őket. A kapás nem váratott sokáig magára, a középső bot ismét kapást jelzett, egy rövidebb fárasztást követően már a szákban pihent következő halunk is.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
A hal súlya 6,30 kg volt.

Újabb öröm ebben a zord időjárásban. Ezek után felcsaliztuk a bojlikat és visszahelyeztük a botot a jól bevált helyre. Az esőtől és széltől visszavonultunk a sátor biztonságába pihenni.
Egy kisebb pihenés után hajnali három órakor ritkán hallható, minden horgász álmát bármikor megzavaró kapás jelentkezett ismét a középső boton. Körülbelül harminc perces fárasztás után páromnak sikerült megszákolnia pontyot. A ponty bölcsőbe helyezése után Brigivel megállapítottuk, hogy a ponty megegyezik a 22 órakor kifogott halunkkal.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!
A ponty súlya 14,60 kg volt ismét.

A hátra lévő időben sajnos már nem fogtunk több halat. Az idő nekünk nem, de a halaknak kedvezett. Reggeli kelésünkkor már nagyon rossz és zord idő fogadott bennünket, a tó körül már pár fát kitört és megtépázott a szél.

48 óra a Kiskorpádi Szigetestón!

A két napos túránk során, noha az időjárás nem volt mindig velünk, ennek ellenére sikerült sok szép halat fogni, köszönhetően a CFB termékeknek. Külön köszönet a tógazdának, Misinek a gyönyörű tó és környezetéért. Remélem, mielőbb visszatérünk.

Üdvözlettel: Héricz László, Sági Brigitta
Carp Friend Baits Team
Barátságban a halakkal

Vonalban