A kevesebb néha több

Idén második alkalommal sikerült ki látogatni egy- két napos horgászatra a hantosi horgásztóra édesapámmal.

Az első alkalommal sajnos ki fogtuk az Yvette ciklont mely komoly esőzést, viharos szelet, okozott és bár jött egy két szebb hal nagyon meg nehezítette a horgászatot.

 

A kevesebb néha több

De most se volt könnyebb mert egy markáns hideg szeles idő ismét be köszöntött pedig szinte nyári meleg volt a hét elején és ezt még tetézte az a tudat, hogy az előttünk horgászó csapat sajnos nem sajnálva a magvas etetést kb. 100-150 kg takarmánnyal gazdagította az amúgy is terhelt horgász vizet.

A kevesebb néha több

Amitől tartottunk be is következett mivel egy -két halat sikerült horogra csalni látszott a matracon a kukoricás ürítés. Kapások halak kapó kedve nagyon le csökkent a száraz-magvas etetés miatt szinte csak a kisebb halak táplálkoztak.

A kevesebb néha több

Sajnos az első 24-óra nagyon kevés halat eredményezett mert szerintem le volt nagyon terhelve a víz. Mi se nagyon mertünk etetni csak némi alapozó kender, repce mix de a második nap azt is abba hagytuk végleg.

A kevesebb néha több

Vissza tértünk a nagyon kora tavasz koncentrált de igen kevés etetésre,ami meg hozta a sikert semmi mást nem kellett tenni csak pva-tasakba tettünk három szem felezett Red-Army oldodó 24-mm bojlit és azt dippeltük saját folyékony dipjével .a horogra egy két szem 24-mm oldódó red-army . a másik csali ami jól szerepelt az extra fúrt halibut pellet 22-mm.

A kevesebb néha több

Ami azt eredményezte ,hogy olyan intenzív kapás áradat ért el bennünket amit még nem nagyon tapasztaltunk szinte egy bot folyamatosan a parton volt csalizásra várva páros kapások is érkeztek sorozatba. Igazi élmény peca vette kezdetét a kevés de intenzív íz világ fel keltette a halak érdeklődését és ezzel a kapó kedv is vissza tért.

A kevesebb néha több

A következő időszakban szinte semmire se maradt idő mintha a halak versenyt úsztak volna ki ér oda a előbb ez idő alatt sikerült 28-db halat szákba terelni.20-db a kevés koncentrált etetésnek köszönhettünk és a jól meg válogatott csalinak. Itt jegyezném meg hogy Tintahal és Kagyló kivonatot tartalmaz extra fehérje tartalmú halibutot nagy kedvel fogyasztották a halak mindenkinek ajánlom figyelmébe.

A kevesebb néha több

Sikerült meg dönteni az egyéni őszfogást :40 óra .28 hal.216-kg köszönet Horvát Csabának.
Mindenkinek hasonló élményekben gazdag horgászatot kívánok.

Ifj. Berregi Attila
Carp Friend Baits Team

 

Vonalban