Atraktív PopUp Csali Készítése

Egyre jobban elterjedtek a kész PopUp mixek amikből egy kis odafigyeléssel otthon remek csalikat készíthetünk akár saját bojlinkhoz igazítva,így nem kell a kész csalikból válogatnunk,így tettem most én is,és nekiláttam 200 gramm CFB-PopUp Bojlimix elkészítésének.

Atraktít PopUp Csali Készítése


Amióta bojlis módszerrel horgászok azóta szinte minden alkalommal használok lebegő csalikat és bizony nagyon sokszor számomra elengedhetetlenek ezek a golyók.Rengeteget kisérleteztem a parafaőrleménnyel készült popupokkal is melyeket a bojli alapmixéből készítettem el de ezeknek nagyon sok hátrányuk van...Pl.:Kis átmérőben nem lehet rollerezni mert szétesik,Lebegőképességét sem tartja úgy mint egy direkt ilyen csalihoz készült mix és az állaga is hamar változik.

Most nézzük mire lesz szükség az általam gyúrt golyókhoz:

-200 gramm CFB-PopUp mix
-2 db Tojás
-Halolaj 15ml
-Alga 20 gramm
-Betain 20gramm
-Só 10 gramm
-Őrölt Chili 20 gramm
-édesítő 0.5-1 gramm
-CFB CSL-Liquid 30 ml
-CFB SecretAgent Aroma 8-10 ml

A két tojást felütöttem és ehhez adagoltam a hozzávalókat majd amikor már minden benne volt 10-12 percen keresztül folyamatosan kevertem hogy elvegyüljenek és feloldódjanak benne a por alakú anyagok is!

Atraktít PopUp Csali Készítése

Amikor minden elolvadt és elkeveredett benne utána apránként adagoltam bele a popupmixet,egy kicsit nagyobb odafigyeléssel és óvatossággal mint egy normális bojli esetében.

Atraktít PopUp Csali Készítése

Ezt addig ismételtem még el nem kezdett elválni az edénytől,majd elkezdtem kézzel is átgyúrni egészen addig ameddig fel nem vette az összes port és el nem érte azt az állagot amivel könnyen lehet dolgozni.

Atraktít PopUp Csali Készítése

Ezt követően 10-15percet pihentettem a tésztát majd nedves kézzel átgyúrva olyan állagot kaptam ami kicsit gumiszerű volt ésnagyon könnyedén,jólformázható.Három méretet készítettem belőle 18-20 mm és egy kisebb adagból 13-14mm körüli golyókat kézzel formázva.

Atraktít PopUp Csali Készítése
18 és...

Atraktít PopUp Csali Készítése
...20mm-es golyók a rollerben.

Amikor elkészültem a görgetéssel feltettema főzővizet addig kicsit szikkadtak a golyók amiket főzés előtt méret szerint szétválogattam,mert a főzési idő/méret itt nagyon fontos mivel ezzel tudjuk beállítani a golyónk végső állagát,erre érdemes odafigyelni mert ha túlfőzzük akkor értékes anyagok vesznek el ha pedig kevés volt a főzési idő akkor a belseje nyers maradhat ami romláshoz vezet vagy pedig egyszerűen száradás közben szétrepednek a bojlik!

Atraktít PopUp Csali Készítése

Főzési idők amiket én használtam(nem árt kicsit tovább főzni a popupokat mert szerkezetük kicsit eltér a süllyedő mixekétől)

14mm- 1perc 20 másodperc
16mm- 1perc 50 másodperc
18mm- 2perc 25 másodperc
20mm-2perc 50 másodperc

Ezeket betartva szerintem nagyon jó állagú és minőségű golyót kapunk melyet 4-5 nap szárítás után már bátran használhatunk szinte bármilyen vízen.

Atraktít PopUp Csali KészítéseFrissen főzve

Atraktít PopUp Csali Készítése
3 nap múlva

Remélem hasznos volt ez a pár információ,bátran próbáljátok ki nem fogtok csalódni benne!


C&R-CFB Team-Szalai Gergő