Horgászok küldték : Rövid látogatás Atkán

Egész héten azt vártam , hogy hétvégén ki bírjak menni az atkai-holtágra. Apa mondta hogy neki nagyon sok dolga van itthon és ő nem tud kijönni csak szombat délután. Én már nagyon be voltam zsongva, ezért megbeszéltem apával, hogy levisz péntek délután és majd utánam jön szombaton. Ez így is történt , levitt bepakoltam a csónakba és már indítottam is a motort.

Úgy voltam vele hogy teljesen mindegy hogy hova ülök be mert a halak ívnak nincsen sok esélyem. Elindultam, már egy 20 percet hajókáztam amikor elegem lett az egészből a szél is fújt minden bajom volt, beakartam dobálni. El is indultam a part felé.

Rövid látogatás Atkán

Tavaly ezen a helyen apával 2 éjszaka alatt semmit nem fogtunk tehát nem fűzött semmi jó ehhez a helyhez, de gondoltam megpróbálom. Kipakoltam, felcsaliztam egy szem Red Army bojli egy tigrismogyoróval kiegészítve bedobtam majd a tábort építettem. Ifi horgászként egy bottal horgászom csak.

Rövid látogatás Atkán

Éjfélig kint ültem, a vizet kémleltem, gyönyörködtem a tájban, füleltem a természetben. Ezek után lezuhanyoztam majd lefeküdtem. Nem telt el 5-10 perc és a jelzőm hangjára és a fékem iszonyatos süvítésére riadtam fel. Kirohantam és abba a pillanatban megállt a swingerem azt gondoltam, hogy bement a fába a hal, de egy kicsit ereszkedett a swinger. Felvettem a botot majd kicsit ráemeltem. Éreztem egy kis ellenállást, ezért csónakkal rámentem. 5-10 perces fárasztás után szákba tereltem eddigi legnagyobb atkai halamat mely egy gyönyörű 8,20kg –os pikkelyes volt

Rövid látogatás Atkán

Nagyon örültem neki készítettem pár fotót egyedül és kíméletesen vissza engedtem a vízbe. Hajnalban még volt egy kapásom az egy kisebb telepített ponty volt. Több érdeklődő nem volt.

Nagyon örülök ennek a halnak tudom hogy nem 10+ de már nagyon jól esett a sok kapástalanság után ezzel a gyönyörű hallal készíteni egy fotót.

Tímár Bence
C&R