Horgászok küldték:Első Horgászat CFB Bojlikkal

Sajnos munkámból kifolyólag nem sok időm van horgászni, de amint tehetem, természetesen a parton vagyok. Így is volt ez az idei első horgászaton!

Első Horgászat CFB Bojlikkal

A lakóhelyemhez közeli Várpalotai S2 belső bányató volt a célpont. A tó a maga 21ha területével átlag 1,5-2,5 m-es mélységével nem mondható igazán nagyhalas víznek, de élnek benne szép számmal nagyobb testű pontyok, amurok, és a ragadozó állománya is említésre méltó! A tavon jellemzően a „Konyhapecások" horgásznak, ezért a bojlit nem is igazán ismerik a halak. A horgászrend szabályai a bójázást nem, de a behordást tiltják, ezért csakis a dobás jöhet szóba.

Áprilisban sikerült 4 Napot eltöltenem ezen a vízen!

A pecára a már korábban CFB alapanyagokból készített Monster Fish és Red Army bojlikkal készültem, amit Halibut pelettel egészítettem ki. Szemes etetőanyagot direkt nem vittem, mert a tó elég nagy fehérhal állománnyal rendelkezik. Kilón felüli dévéreket, kárászokat is fogtak már.

A tópartra körülbelül délután 2 órakor érkeztem, szokásos táborállítás, felszerelés összeállítása stb. után már csak a bójázás következett és az etetés!

Két bóját helyeztem el. A közeli kb. 80m a távolabbi 100m ez a távolság még könnyedén megdobható. A bójáknál átlag 1,8-2,2 vízmélység volt,10cm-es iszapréteggel.

A közeli bóját Red Army és pellet vegyes keverékével, míg a távoli bóját Monster Fish bojlival etettem.
Felszerelésem a lehető legegyszerűbben állítottam össze.

A Mivardi genesis carp 360 3lbs botot, Okuma powerliner 865 típusú orsóval, fox warrior 30mm zsinórral szereltem.
Szerelékem Strategy 60cm 35lbs leadcore,90 gr ólom, 15lbs sufix sheath skin előkezsinór, Gardner mugga 6-os horog karom szereléknek kötve.

Csalinak a már előzőekben említett Monster Fish és Red Army bojli 24mm-es méretben került a horogra.

A botok csalizás és bedobás után délután 5 óra körül kerültek a helyükre és várták az első jelentkezőket!

Az első 24 óra eseménytelenül telt el, de ezt nem is vártam másként, hisz nem egy agyontelepített vízről van szó.

Első Horgászat CFB Bojlikkal

Azonban ezután ért csak nagy meglepetés. 25óra elteltével délután 6 óra körül megérkezett az első jelentkező egy 10,50kg tőponty személyében.

Csali 1 szem 24mm-es Red Army volt. Fotózás után természetesen visszakerült éltető elemébe!

Csalizás, bedobás után vártuk az éjszakát! Az éjszaka eseménytelenül telt, reggel viszont 6 óra magasságába kapásjelző hangja keltett, ismét a közelebbi bójára Red Armyra érkezett a kapás egy 6,50kg-os tükörponty!

Első Horgászat CFB Bojlikkal

Fotózás és már ment is vissza lakhelyére!

Napközben nem mutatkoztak túl aktívnak a halak, de délután aztán ismét a kapásjelző hangja törte meg a csendet. Csali a már eddig is jól vizsgázott 24mm-es Red Army volt. A szép töves súlya 11 kg volt!

Első Horgászat CFB Bojlikkal

Az éjszaka folyamán, hajnalban sikerült még egy szép tükröst fogni, ami kímélő szákban várta a reggeli fotózást!

Első Horgászat CFB Bojlikkal

A horgászat befejezéséhez közeledve már nem számítottam több halra, de ezek után jött a hab a tortán. A távolabbi bója, ami egész eddig hallgatott, a Monster Fish-el csalizott boton ejtős kapás jelentkezett. Bevágás, és pár perc fárasztás után szákba tereltem a túra legszebb és egyben a legnagyobb halát egy 12,80kg-os tőpontyot!

Első Horgászat CFB Bojlikkal

Összességében nagyon elégedett voltam a pecával, hisz bár nem sok, de annál szebb halakat fogtam, amik egytől egyig hibátlan és egészségesek voltak.

A csalik igazán jól teljesítettek, ezúton is szeretnék köszönetet mondani Horváth Csabának az alapanyagok és segítő készségéért!

Üdvözlettel: Keszler Péter