Bányatavi látogatások

Több, számunkra ismerős bojlis tó látogatása után szerettünk volna kipróbálni valami újat, valamit, ami nincs messze a lakóhelyünktől, valami kihívásokkal tűzdelt pecát. Így esett a választásunk az alsópáhoki Bereki horgásztóra.

 

Bányatavi látogatások
Bányatavi látkép

A tóhoz érve elragadó látvány fogadott minket. Az érintetlen természet minden kincsét megtalálni itt. Mivel a tó természetvédelmi területen fekszik, nagyon szigorú szabályok vonatkoznak az itt horgászni szándékozó pecásokra. Etetni,radarozni,bójázni, kishajózni,éjjel horgászni tilos. A horgászatra 12 óra állt rendelkezésre ( 07:00-19:00 ).  Ezen szabályok tudatában úgy vágtunk neki a pecának, hogy a csalijaink mellé pasztát alkalmaztunk a nagyobb csalogató hatás érdekében. Mivel bányavízről van szó, ízekben fűszeres, májas, és fűszeres-májas csalikat próbáltunk ki. Szerelékem 90 cm-es Leadcore, Helicopter szerelék, 25 cm-es bevonatos előke, Ashima C420 4-es horog Carp'r'us Mouth snagger. Botjainkat felcsalizva, pasztázva dobtuk a vízbe.

Bányatavi látogatások
Balanszírozva, pasztázva

2 bot 80-90 méter távolságra, 2 botot 100-110 méterre, kerestük a halakat, merre járnak, melyik ízeket szeretik. A közelebbi botokra egy kisebb PVA csomagot is raktunk. Az ólmok vízbe érkeztekor érezni lehetett egy kisebb réteg iszapot, de bízván a jól kibalanszírozott csalikban, csak a paszta leoldódását vártuk. Az első kapás délelőtt 10 óra körül érkezett egy 7,7 kg tükrös személyében

Bányatavi látogatások
Az első jelentkező!

A reggel óta tartó esőzés kedvet adott a halaknak és sorba sültek el a botok, volt hogy egyszerre fárasztottunk Gáborral.

Bányatavi látogatások
Bevágás pillanata

A kifogott halak mind egészségesek, a szájuk horog ütötte sebtől mentes volt, gyönyörű példányok voltak.

Bányatavi látogatások
Egészséges száj

A halak egyformán kedvelték a hagymás és a fűszeres-májas csalijainkat. Legintenzívebb időszak déltől du 3-ig volt, ekkor szinte nem tudtunk horgászni folyamatosan a két két botunkkal. Nagyon örültünk neki, hogy etetés és kishajózás nélkül, csak pasztázva és PVA használatával is szép eredményt lehet elérni. Első napunk 3 db 7 kg és 2 db 10 kg feletti hallal zártunk

Bányatavi látogatások
A nap legnagyobb hala, 14,5 kg

Bányatavi látogatások
Gábor 10+ hala

Ekkor úgy döntöttünk, másnap reggel újból meglátogatjuk a tavat. Így is történt. A másnapi horgászatot már napsütésben kezdtük meg. Napijegy vásárlás után mentünk is csalizni botjainkat és az előző napi meghorgászott helyekre és módszerrel dobtuk vissza botjainkat. Nem kellet várni sokat az első jelentkezőre, hamar megtetszett neki a fűszeres-májas csali,amit Redliver pasztával kínáltunk fel. A nap folyamán több nagyobb testű ponty került matracra, gyönyörű, egészséges példányok voltak egytől egyig.

Bányatavi látogatások
Egy szebb halacska

Bányatavi látogatások
És egy másik

Súlyban 7 kg-tól egészen 14, kg-ig fogtunk a két nap alatt. A fárasztások hosszú percekig tartottak, iszonyatos erő van az itt élő halakban. Egy héttel később újra meglátogattunk a tavat, viszont most egy másik helyet szemeltünk ki, remélve, hogy itt is szép halak akadnak horgainkra.

Bányatavi látogatások
Új hely, új kihívás

A megszokott módon csaliztunk, a csalira paszták kerültek, egy kis pva csomag és már repültek is a szerelékek. Az új hely hamar halat adott pár új dobás után már látni lehetett a halak jelenlétét, forogtak, túrtak és a kapások sem maradtak el.

Bányatavi látogatások
Gyönyörű töves, súlya 11,6 kg

Bányatavi látogatások
És egy másik

Gyorsan teltek az órák, szebbnél szebb halakat sikerült matracra fektetni. Csalijaink most is hagymás és fűszeres májas ízek voltak. Pasztának CFB Redarmy, CFB Redliver és CFB amino livert használtunk mindhárom nap. Az eredmény nem maradt el. Legnagyobb halunk egy 15 kg-os tükrös volt, de mellette számos szép pikkelyes hal is matracra került.

Soraim befejeztével pár szebb képpel búcsúzom.

Bányatavi látogatások

Bányatavi látogatások

Bányatavi látogatások

Bányatavi látogatások


Köszönjük az Ashima horgoknak a halvesztés nélküli pecát!

Bányatavi látogatások
Ashima,a biztos akadásért


Köszönjük a CFB-nek és Horváth Csabának a csalikat, pasztákat.
Mindenkinek hasonló,élményekben gazdag horgászatot kívánunk!
Ádám és Gábor

Vonalban