Egy helyben, de mégis máshol.....

Én is mint sokan mások, a sok jó magyar víz látogatása mellet, melyek általában több napig szolgálnak átmeneti otthonomként, szükségét látom, egy lakóhelyemhez közeli, kevésbé látogatott (bár ez változni látszik), igazi egy éjszakás kalandokra való, mégis rengeteg kihívással teli, vízre vonulok a rohanó világ elől.

 

 Egy helyben, de mégis máshol.....

Ilyenkor megpróbálom minimalizálni a felszerelést, tényleg csak a legszükségesebbeket viszem magammal, bár sokak szerint még ez is több a kelleténél, viszont a sátorból és ágyból nem tudok engedni. J Biztos köztetek is vannak sokan akik beleszaladtak egy viharba egyetlen ernyővel, vagy esetleg soha nem látott szúnyogseregbe, akik a félsátorba akarnak orgiát rendezni, és még sorolhatnám, hál istennek a mai sátrakat úgy fejlesztették, hogy 10 perc alatt átmeneti otthont lehet varázsolni belőlük.

Egy éjszakás lakosztály:

Egy helyben, de mégis máshol.....

Szóval mikor időm engedi már pakolok is, és irány a víz, ez általában heti egy­két éjszakát jelent. A tónál helyfoglalás nincs, de az éves engedéllyel rendelkezők tiszteletben tartják egymás helyét és így mindig találok magamnak állást. Ebből kifolyólag jöhet is az ötlet, hogy találjunk két markáns törést és hétről­-hétre etessük, horgásszuk. Sikeres is lesz, de a darabosabb halak, kerülni fogják mert a „kisebbek" már odaszoktak. Éppen ezért először az etetést hagytam el, csak a szerelékek köré szórtam egy marék pelletet és bojlit. Így már lényegesen tudtam emelni az átlagsúlyon, de az igazán nagyok így is várattak magukra.

Akkor döntöttem úgy, hogy rövid időre feladom az eddigi helyeket. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mikor kivettem a bójám már meg is lett a következő Deep Sea World­ készítéséhez szükséges kagylómennyiség.

Egy helyben, de mégis máshol.....

Egy helyben, de mégis máshol.....

A következő hétvégén új helyek keresésével foglalatoskodtam. Sikerült is találnom + 3db ígéretesnek tűnőt. Így a régiekkel együtt 5 lehetőség fogadja kiérkezésem. Azt találtam ki, hogy folyamatos „rotációba" fogom horgászni őket, de egyet (amelyik jobban működött) az folytatom még egy alkalommal. Tehát most az 1-­es és 2­-es helyet horgásztam akkor jövőhéten mondjuk a 3-­ast és a 1­-es, 2-­es közül a jobban működőt, és így tovább. Az ismétlést azért csinálom mert ez igazolja be az elméletem. A második alkalommal már „kisebb" egyedek érkeznek, hisz már a múlt héten szórtam nekik a kagylós mannából. Viszont az éppen aktuális „új" helyen már legalább 4­-5 hete nem volt etetés. Na azok rejtegetik a szép példányokat. Most már pelletet sem szórok csak bojlit kb 2 marékkal, amit természetesen halanként pótolok. Egyenlőre működni látszik a dolog. Már az első turnus lejárta után az egy ideje nem háborgatott helyre került szerelékek kerítettek a lencsének is feladatot.

Egy helyben, de mégis máshol.....

Pár apróság azonban nehezítheti a stratégiát. Folyamatosan tudnunk kell hol is tartunk, ezért én minden hétvégén írom. Plusz ilyen a távollétünkben, valamelyik éppen pihenő delikvens fölé kerülő idegen bója, és gondolom ahhoz tartozik etetés is.

Na az aztán borítja a papírformát és lehet számolgatni, általában azt simán átlépem és folytatom a következővel. Ő is egy kevésbé „népszerű" helyen táplálkozott inkább:

Egy helyben, de mégis máshol.....

Ha hasonló szituációval van dolgotok, próbáljátok ki. Nekem bevált.

NEWZOO-CFB

Cseh Arnold