Az elfeledett tó!

Nagyon nagy öröm ért  hisz a november eleji horgászatra nem sok esélyem volt. Bele is törődtem már, hisz tudtam apukámnak olyan munkái vannak, hogy nem jut idő most a horgászatra. Pénteki nap volt , amikor megcsörrent a telefon és apa egy nagyszerű hírt közölt velem. Az egyik ügyfele felajánlotta a magán tavát egy hétvégi horgászatra.

 

Amit a tóról érdemes tudni, egy kicsi 3-hektáros magántó és nem nagyon horgásznak rajta, mondhatnám a tulaj talán ebben az évben jó, ha kétszer kint volt a saját taván.  Zárt magán terület nagy testű halak lakják, tudom az illető vásárolta a halakat egy jól működő gazdaságból magán célra. Ez a tó a vértesbe található kis forrás táplálja a vízét szép nádassal borított a partja és első látásra nem is gondolná az ember , hogy ez 1 kis magán tó.

Az elfeledett tó!
a Tavacska

Na, nekem se kellett több, kérdésem ugyan lett volna még de, apuka azt mondta, hogy szombat reggel mindenre fény derül. Vártam a reggelt, hogy megvirradjon, reggel 7-fel érkeztünk a tóra, szerencsénk volt az idővel, hisz a múlt hét egy katasztrófa volt, hideg, szeles dermesztő idő melynek ezen a hétvégén nyoma se volt novemberbe ez az idő egy ajándék. Az időnapos, száraz 10-15 fok víz 12-fok körül alakult.

Mikor beértünk a helyszínre láttam milyen halak lakják ezt a hihetetlen tavat gyors ki pakolás az engedélyezett horgászási idő napkeltétől napnyugtáig tart, és szombat vasárnapra szól egyszeri alkalom így nagyon jól meg terveztem ezt a horgászatomat.

Etetésnek csak egy kis epres kukoricát. Használtam és mellé egy kis felezett red-army oldódó golyót.

Az elfeledett tó!
némi alapozó etetés.

A víz mélység 120-160 cm igen iszapos kb. 40-50 cm iszap réteg borítja ezért úgy döntöttem a csali, amit itt használok az egyik botomra a kedvencemnek számító Natur Sour bojli került egy Fehér White PopUp kiséretében. Itt csupán a Natur Sour fanyar erjesztett íze dominált mivel a Fehér PopUp natur

Az elfeledett tó!

Natur Sour bojli+ Fehér Natur White PopUp

 

a másik botomon csak az új csalizó oldódó csalikat használtam új  Full Liver bojli OLDÓDÓ RED DREAM Bojli 
OLDÓDÓ GREEN BEAST Bojli eddig azt tapasztaltam jól teljesít 

Az elfeledett tó!

Lassan mindegyik szerelékem bekerült a helyére. Vártam és azon gondolkodtam milyen jó lehet, ha van valakinek egy ilyen saját kis tava mindentől távol csak én és a természet.

Mikor a jó oldódású csalimra egy húzós kapás értesített igen itt vagyunk, tetszik a termék rá emelés után, éreztem ez nem semmi!

Hihetetlen elemi erő, ami ezt a halamat jelenezte, bár elmondták ezeket, a halakat szinte nem bolygatta még emberi kéz. Sikeres küzdelem végén megszákoltunk egy sötét tövest melynek a súlya 15,45 kg töves.

Az elfeledett tó!
Fantasztikus ősz végi harcos

Nagyon ritka az a hely ahol ilyen sötét színű halak élnek, szerintem ez az iszapos sötét víznek köszönhető, de remek egy színvilágot alkotnak az itteni halak.

Gyorsan vissza is tettem a szereléket, de most egy szem OLDÓDÓ RED DREAM Bojli került a horog mellé. Talán egy másfél óra telt el és már megint valami feszíti a zsinóromat. Rá emelek és már megint, mint ha egy akadó kellős közepén lennék, csak nem enged az a hal se és megindul a túl part fele, nem hiszem el, micsoda erőgépek lakják ezt a tavat. Lassan megfordul és úszik felém, apuka precízen szákol és már megint egy szép sötét töves a lencse előtt.

Az elfeledett tó!
Egy újabb szűz töves örömöm határtalan.

9,45kg-al mérlegel, és gyorsan távozik. Talán dél fele járhatunk, amikor egy maszatolós kapásra lettem figyelmes. Az addig 4-órája hallgató botomra ráemelek és lassan araszolom a part fele gondoltam valami kis testű példány szívott bele de, amikor megláttam az ezüst nyíl hátát már nyitottam is a féken ez egy amur, mormogta apa.

Novemberbe is kedvenc a Natur Sour.

Az elfeledett tó!
6,17 kg os tökéletes fiatal amúr 

14-óra tájékán már három szépséget tarthattam a kezemben, de jó is hisz ez nem bolygatott víz még is sikerül be csapni a barátaimat sajnos az oldódó csali ideje lejárt nem volt rá jelentkező így ki tekertem megújítás céljából. Az iszap egy kicsit meg fogta az ólmom, így egy kicsit erőteljesebben, kezdtem kitekerni, tán egy métert tekertem mikor valamibe bele húztam a horgomat, na de mibe, akkor még nem is sejtettem milyen küzdelem következik. Ez a hal valami eszement hévvel indult el, és mint egy gyors vonat szedte le a damilomat. Meg fordítottam valahogy, egyszer csak egy nagy kiugrásnak voltam szemtanúja, nem hittem a szememnek ez egy Busa. Még soha nem volt ilyen hallal dolgom, de meg szerettem volna fogni, hisz nem láttam még élőben ilyen jószágot. Nagy nehezen ki ért a partra , a szája alsó részébe kívülről akadt meg a horog. 

 

Gyors fotó és ment vissza, mert a busa nagyon kényes nem is húztuk az időt a mérlegeléssel.

Az elfeledett tó!
jó kis meglepetés hal egy busa

Most aztán nagy volt az örömöm, mert ilyen érdekes egy fejformát nem látok minden nap. Nagyon jól érzem magam itt ebben a paradicsomba, ha nekem lenne egy ilyen kis nyugalom szigetem biztos, mindig itt lennék. 15-óra után bárhogy is próbálkoztam, már nem tudtam a barátaimat horogra csábítani de, tudtam reggel érkezem vissza, és jól beetettem a kiszemelt helyekre

Lassan a nap erejét vesztve nyugodni tért ideje indulni és holnap újult erővel visszatérünk erre a remek helyre. Vasárnap reggel igyekeztem befele a tó fele, mert észrevettem, hogy a halak 10-14-óráig aktívabbak, gondolom, mert ebben az időben melegebb a víz, hisz lassan itt a tél.

Apa a tógazdának mesélte reggel milyen látogatónk volt, tegnap egy szép busa, említette az úr, hogy mikor érkezett 2010-ben egy szállítás, került bele egy pár darab, de, azóta se látta őket senki. No én viszont igen örültem neki nagyon. A mai nap is, mint a tegnapi csendes, száraz, hűvös idő várt bennünket már a tegnap este elvégzett kiszemelt helyre visszatettem a szereléseimet a már bevált oldódó csalikkal. És 9-óra tájékán egy húzós kapás volt a balos botomon, ráemeltem és már lopta is a zsinórom, némi huza-vona után megfordult és jött szépen a part fele. Egy szép fekete hátú 6.70 tükröst szákoltunk meg.

Az elfeledett tó!
szép sötét tükrös

Nagyon örültem neki, mert mint tegnap is makulátlan halat tarthattam a kezemben.

Gyorsan visszahúztam a szerelékem már a jó bevált OLDÓDÓ RED DREAM-el.

Úgy gondolom, szerencsés vagyok nagyon, egy részt, mert el jutottam ide, más részt pedig, mert ilyen makulátlan halak lakják ezt a tavat.11-óra tájékán, a jobbos botomon egy hatalmas ejtésre lettem figyelmes utána tekertem és ráemeltem, nagyszerű érzés, amikor a damil, mint egy gitár húr megszólal a kezemben. Remek egy nap, már megint egy erős hal és egy jó küzdelem. Szákolásnál láttam, hogy egy kis hiba van a pikkelysorba, de gyönyörű termetes hal.

Az elfeledett tó!
11,25 kg mérlegelt és távozott a rejtekhelyére.

Cserélgettem a csalikat folyamatában, de az itteni halakat csak az édes ízeket kedvelték.

Ezért mivel időm fogytán egy-egy csalit tettem fel a jobbosra egy szem OLDÓDÓ RED DREAM-el, a balosra pedig OLDÓDÓ GREEN BEAST. És vártam, csak vártam, lassan eljött a 14-óra és tudtam nagyon kevés idő maradt, lassan indulni kell, hátrahagyva ezt a kis mesés tavat. A jobbos botomon maszatolás jelentkezett, mintha egy kárász lenne de, hopp már fel is vágja és húzza szüntelen de, jó érzés ezek a pillanatok, mikor ráemel az ember és a zsinór végén egy jó hal kontakt és küzdelem. Ismét egy sötét csodás töves érkezett

Az elfeledett tó!
8,27 kg makulátlan töves.

Itt mivel senki se horgászik ezen a vízen látni a halak szabályos fejlődését és azt, milyen is egy hal, ami nincs bolygatva, tépve és nem nagyon érintkezik emberi kézzel.

Kicsiny két napos nappali túránk lassan a végét járta, pakolás és indulás következett.

A cucc összepakolva, a bot a földön, de egy váratlan jelentkező, amikor a szereléket kitekerni készülök, megelőz ebben és szedi a zsinórom veszetten.

Hoppá ez igen, mint egy őrült, aki láncra vert testéből szabadulna, dúl, fúl szüntelen. Eszemet küzdelem következett, már semmi se volt hisz minden el volt pakolva. Elő a merítővel, mert ez valami eszméletlen hal, hisz majd a karom tépi. A zsinórt csak húzza szüntelen. Egy kb. 15-20 perces küzdelem következett, bár nekem óráknak tűnt. Fogtam már pár halat ebben az évben de, még ilyet nem éreztem ez előtt, tudtam itt vadak a halak és erősek, mert nem érintkeznek semmilyen veszéllyel de, ez hihetetlen a part fele láttam már bősz nagy fejét egy nagy töves fej szerkezetet. Szákolás után csak néztem szembe vele, hisz ez egy igen érdekes kos fejű kifliforma hal volt hatalmas erővel és makulátlan testtel.

Az elfeledett tó!
a szép kifliforma töves 16,40 kg.

Hihetetlen fej szerkezet.

Az elfeledett tó!
a kos fejű

Ez igen nem is gondoltam volna, hogy zárásként egy ilyen halat tarthatok a kezemben.

Meg koronázva ezzel ezt a 2-napot, ami egy nagy boldogság számomra hisz nem gondoltam volna, hogy vannak ilyen szerencsés vásárolt halak, akik ilyen körülmények között tudnak nevelkedni, és sértetlenül élik mindennapi életüket. Se, seb se, szák se, horog nem sebezte testüket. Én is a legnagyobb odafigyeléssel kezeltem minden egyes megfogott barátomat.

Az elfeledett tó!
sértetlen hatalmas ajkak 

Összegezve ezt a két nappali horgászatot szerintem igen érdekes és élvezetes horgászatnak voltam részese. Ezeknek a halaknak az édes csali volt a kedvencük.

Bár csak a nappali melegebb időben táplálkoztak, de akkor nagy volt az aktivitás. Remélem más is átélt már, vagy fog egy ilyen horgászatot, ahol ilyen szép egészséges halak vannak, mint itt, ebben a kis 3-hektáros elfeledett tóban.

 

Carp Friend Baits Következő Generáció Csapata
Carp Friend Baits Next Generation Team