Novemberi meglepetés

Nagyon vártam ezt a novemberi túrámat azért is, mert nem csak édesapámmal, hanem egy neves horgásszal: Ritter Zoltánnal horgászhattam együtt. Mivel Zoli már jelezte felém a hét elején, hogy igen erős déli szél uralkodik és folyamatosan meleg áramlás tört be az országba ez által a halak a sekély vízben táplálkoznak. Most nekünk pont a mély vízre szólt a foglalásunk ahol már hetek óta nemigen lehet horog végre csábítani a barátainkat.

Közösen ki gondoltunk hát, mivel már novemberben nem nagyon látogatott a tó bátran válogathattunk a sekély helyek között is. Közös megbeszélés alapján ezért a sekély 16-os állást választottuk nappali horgászatra ahol a vízmélység:80-120cm. Ezen a napon sajnos Zoli nem tudott velünk horgászni, mert az ez időben tartandó Ponty Showra látogatott el. Így reggel 7 óra fele ismét édesapámmal vágtunk neki a kedvenc kis helyünknek. Az időjárás záporokkal, zivatarokkal tarkított borongós idő, hőmérséklet:14 fok volt a vízhőmérséklet pedig 10-12 fok

Novemberi meglepetés
A csalinak a már jól bevált Green Beast és Red-Dream oldódó bojlikat választottam olykor egy szem 22mm-es hallibut pellettel megspékelve.

Novemberi meglepetés
22mm es Halibut Pelletet kiegészítettem oldódó bojlikkal 

Novemberi meglepetés
Valamint apró méretű pellet is került az etetésre 

Novemberi meglepetés
halibut pelletet és oldódó monsterfish bojlit használtam minden esetben minimális Red Cell és Green Sea főzött bojlikkal kiegészítve.

Reggel 8 óra fele már egy ejtős kapásra lettem figyelmes. Rövid fárasztás után szép kis tükröst üdvözölhettem benne.

Novemberi meglepetés
Red-Dream-ra éhezett meg

Novemberi meglepetés
szép egészséges kis tükrös

Nagyon örültem ennek a korai halnak hisz akkor valóban bejött a számításunk a sekély vízben tartózkodnak a halak. Semmi jel nem mutat arra, hogy a halak a vermelésükre készülnének. Érdekesség képen ez a túránk pont édesapám születésnapjával esett egybe. Éppen arról beszéltünk a délelőtti órákban milyen jó is lenne, ha meg tudnám lepni őt egy gyönyörű hallal. Fél 10 tájékán arra a botomra, amelyiken a 22mm es halibut  pelett volt, egy szem, oldódó green beast bojlival megspékelve egy igen erős húzós kapás jelentkezett. Ráemelés után mintha egy tuskót akasztottam volna, csak nem enged ez hal. Azt gondoltam valószínűleg a hal bele ment az akadóba óvatosan loptam a métereket hátha akadóstól jön kifele nagyon lassan méterről méterre tudtam a part felé húzni ezt a halamat. Part előtt 5 méterre megfordult és iszonyatos erővel megiramodott. Egy igen fárasztó küzdelem vette kezdetét. Óvatosan kissé kijjebb tudtam csalni ezt a halamat. A letisztult hideg vízben a partról már láttam ez az a hal, amit apukám születésnapjára kívántam. Sikeresen megszákoltuk ezt a csodálatos tövest és a parton már láttam ez eddigi horgászataim legnagyobb hala

Novemberi meglepetés
Már felemelése is gondot okozott.

Novemberi meglepetés
Gyönyörű óriást tarthattam a kezemben.

Novemberi meglepetés
Tudtam, hogy nagy ez a hal, de mikor megláttam a mérleg mutatóján a számokat el se akartam hinni. 22,65kg  !

Hát minden kívánságom valóra vált sikerült megajándékoznom édesapámat, horgászataim eddigi legnagyobb halával. Örömünk határtalan volt.

Novemberi meglepetés
Óvatosan visszaengedtem ezt a makulátlan matuzsálemet.

Szerintem ezután egy fél óra biztos eltelt mire újra a horgászatra tudtam koncentrálni.

Visszahúztam ugyanoda a szerelékemet bár tudtam, hogy ekkora hallal nem mostanában fogok találkozni. Jobbos botom egy óra elteltével maszatoló kapás jelentkezett. Gyors szákolást követően megcsodáltam gyönyörű pikkelysorát ennek a csodálatos spanyol tükrösnek.

Novemberi meglepetés
Csodás mintázat

Dél fele járhatott már mikor újabb kapásom érkezett. Erőtől dús sportos hat kilós tövest üdvözölhettem személyében.

Novemberi meglepetés
Szép kis töves a sziget mellől érkezett.

Felváltva adta a halakat a sekély pálya, de java részt az apróbb halak voltak jelen. Felváltva cserélgettem az oldódó csalikat, de valószínű a hideg víz miatt csak az édes ízek adtak halat. Két óra fele megjelentek a nagyobb példányok is az etetésen

Novemberi meglepetés
Jól küzdött a töves.

Novemberi meglepetés
7,2kg-s töves.

3 óra fele járt mikor Zoli visszaért a Ponty Showról nagy örömmel meséltem neki milyen gyönyörű 20+-os halat fogtunk. Elmondása alapján valamikor a közel múltban ezt a halat a másik ág végében fogták meg. Tehát akkor még rendszeresen látogatják a sekély vizet a nagy testű halak is. Ismét egy húzós kapásom érkezett a már jól bevált Green-Beast-re ez a halam már nagyobb példányok közé tartozott melyet éreztettet velem a fárasztása közben is.

Novemberi meglepetés
8,7kg-s egészséges tőponty

Úgy tűnt beért az etetésem és rá 20 percre egy újabb testesebb hal fárasztása vette kezdettét. Neki a Red-Dream bojli tetszett meg.

Novemberi meglepetés
Ő már 10kg feletti súllyal mérlegelt.

Úgy tűnik estére beért az etetésem és már 20 percenként érkeztek a delikvensek. Zoli ezt látva mondta is tudta ő ezt jól, hogy a halak fent vannak az ágakban. Mivel a héten erős déli szél fújt szinte az összes hal a sekély vízben tartózkodott. Meg is beszéltük vele, hogy éjszakára visszamegyünk a 2-es helyre, amit foglaltunk és nappal újra visszatérünk a sekély részre, hogy mi történt ezután a tó alsó részén, a mély vízen azt majd a következő írásomban osztom meg veletek.

 Üdvözlettel: Ifj. Berregi Attila

Carp Friend Baits Következő Generáció Csapata

Next Generation Team