Novemberi meglepetés 2. rész

Novemberi horgászatom folytatása.......

Ránk esteledett mire visszaértünk előre a mély vízre. Gyors kérdezősködés elöl, a többi állásnál mi volt a nap folyamán, mire számítsunk. Sajnos az volt a válasz, amit eddig is tudtunk, nem nagyon lehet kapásra bírni a barátainkat a 2,5-3 méteres vízben. Zoli már reggel mielőtt elment a PontyShowra bebójázott, beetetett.

 

Etetést a következő anyagokból állítottuk össze.

Novemberi meglepetés 2. rész
Jól előkészített főtt  magmix.

Novemberi meglepetés 2. rész
Csl-el és Máj kivonattal meglocsolt oldódó golyók.

Csalizni pedig

Novemberi meglepetés 2. rész
Maradtunk a mély vízen is a jól bevált csalizó oldódó csaliknál kiegészítve 22mm es Halibut pellettel.

 

Nagyon sötét volt már mikor a szerelékeket Zoli világító bójája felé elkezdtük behúzni. Sajnos ez már nem a nyári időszak mikor este fél 10-kor fényes napsütésben lehet horgászni. Az idő az még csak kora esti volt 18 óra körül járhatott mikor a sötétben a swingerem világítására lettem figyelmes és már szólt is a jelzőm. Ráemelés után tó közepén bőszen húzza le a zsinórom. Komótos 10 perc után fejlámpám fényében megpillantottuk ezt a jóféle tövest.

Novemberi meglepetés 2. rész
12,7kg-mal mérlegelt

Gyorsan visszaengedtük és már húztuk is vissza a szerelésünket az etetésünkre. Környező állásokról a szomszédok is átjöttek, vajon mivel horgászunk, mert ők a nap folyamán nem tudták kapásra bírni a barátainkat. Elmondtuk nekik, hogy Zoli már reggel jól megetette a bója környékét és mi csak mellé húztunk. Mélyen az éjszakába nyúló beszélgetés vette kezdettét. Nagyon szeretem mikor Zoli a múltról, a jelenről és a várható jövőről mesél. Ittam minden szavát és szívtam magamba a tudást, amit átadott nekem. Éjjel 11:30 fele ismét egy húzós kapás jelentkezett a hallibut pelletes Green Beast-es csali kombinációra. Magam sem tudom miért kombináltam ezt a két ízt így össze, de úgy tűnik a sekély vízen is és a mély vízen is egyaránt jól működik. Örültem is ennek nagyon. A vízállás miatt mivel folyamatosan engedik a tó vízszintje a megszokottnál jóval 30cm-rel lejjebb volt, így nagyon megnehezítette a halak szákba terelését. Sikerrel jártunk.

Novemberi meglepetés 2. rész
Egy újabb 10+-ost a kezemben

Nagy volt az örömöm, hogy itt a mély vízen is sikerült egy-két halat a szákba terelni.

Az éjszaka folyamán sajnos már semmi esemény nem történt. Reggel mikor felébredtem arra lettem figyelmes, hogy a szél átfordult északnyugatira mely jelenséget igazán jónak véltem, ezért nem is tétováztam gyorsan frissítettem a csalijaimat. 8 óra tájékán, a balos botomon ejtős kapás jelentkezett.   Tekerés után megakasztottam a halat mely ennek hatására igen csak megiramodott, de sikerült megfordítanom és sikerült szákba terelni.

Novemberi meglepetés 2. rész
Szép kövér tükrös

Zoli jelezte felém talán ez még jó is lehet, hogy egy tükrös érkezett, mert eddig a tövesek táplálkoztak és ez azt jelenti megfigyelése alapján talán a mély víz is beindul. Ezzel el is vetettem azt a gondolatomat, hogy visszatérjek a tó fenti részére a sekély vízre. Itt maradtunk a mély vízen. Bár akkor még nem tudtam, hogy ez valójában csak egy kóbor hal volt, de nem voltam kétségbe esve óránként más fél óránként frissítettem a csalikat. Ez idő alatt, amíg nem volt kapásom Zoli bemutatott egy jó pár szerelési praktikát, zsinórokat, horgokat, mikor miket használ és megcsodáltuk a ponty show-n vásárolt termékeit. Mélyen már a délutánba nyúlott az oktatás mikor a balos botomon egy húzós kapás jelentkezett.

Novemberi meglepetés 2. rész
Harcos hatos személyében

Sajnos november közepe már 4 óra után sötétedik. Azon kaptam magam, hogy elszaladt a nap és már megint a sötétben húzom be a szerelékeimet. Este 7 óra fele hallibut pellettel csalizott szerelékemet húzza valami veszettül. Ráemelek, vágtat vele veszetten, de lassan erejét vesztve megnyugszik és húzom a part fele.

Novemberi meglepetés 2. rész
Szép púpos 10+-os tükrös

Este megint, mint a régi öregek újabb maratoni beszélgetésbe kezdtünk. Áhítattal hallgattam, hogy a Zoli régi túráiról, versenyeiről mesél.  Pár óra elteltével egy ejtős kapára lettem figyelmes. Utána tekerek, felvettem a hallal a kontaktot szép komótosan úszik a part fele. Örültem ennek a tövesnek, mert a pikkelysorra a hátuszonyánál szabálytalan és rendezetlen ezt tette különlegessé.

Novemberi meglepetés 2. rész
Szép sodrott pikkelyes

Örültem neki, mert mint tegnap is ebben az időszakban délután 5-tól éjjel 11-ig mintha jobban táplálkoznának a halak. Bár a kapás itt elöl a mély vízen meg mindig elég gyér. Éjfél után bevonultunk fekhelyünkre és mikor már álomra szenderültem a benti vevőm jelezte az újabb érkezőt. Gyorsan felpattantam és látom, tartja a hal a zsinórt feszesen. Felveszem vele a küzdelmet és a 10 perces fárasztás után egy újabb 10+-os tövest tarthattam a kezemben.

Novemberi meglepetés 2. rész
Kissé megviselt töves

Aztán reggelig ismét nem történt esemény, de legalább jól kipihentük magunkat. Reggel korán ébredtem, mert tudtam, hogy 9 óra fele befejeződik ez a túrám is. Gyorsan újra hangoltam a szerelékeimet hátha még sikerül szákba terelnem egy-két halat. 8-óra fele mikor már kezdtünk pakolni szépen tartja valami a balos botomat, örültem a látványnak. Elkezdődött az utolsó küzdelmem ezen a túrán. Egy igen szép gömbölyű tövest sikerült a szákba terelni.

Novemberi meglepetés 2. rész
13,7kg-s egészséges töves

Ezt a túrámat összefoglalva igen sikeresnek könyvelem nem csak, hogy sikerült megfognom életem eddigi legnagyobb pontyát, de egy olyan sporthorgásszal tölthettem el ezt a kevés időt, akitől öröm tanulni. Szakmai tapasztalata párját ritkítja. Köszönöm szépen: Ritter Zoltán a sok segítséget. Remélem egyszer talán én is a nyomdokaidba léphetek.

Sporthorgász üdvözlettel: Ifj. Berregi Attila

Carp Friend Baits Következő Generáció Csapata

Next Generation Team

 

Vonalban