Szeszélyes augusztusi napok

Augusztus végén rövid 3 éjszakás horgászatra mentem le Pölöskére. Mire minden a helyére került már elmúlt 18 óra is. Az idő elég nyomott volt és a következő napokra is eső volt várható egy kis napsütéssel.Sok jóra nem is számítottam. Mindkét botomnak az árokba kerestem helyet, bízva abban, hogy itt talán jobb halak jönnek majd. Az egyiket egy szem 24mm-es Deep Sea World bojlival csaliztam a másikra 1 szem 20mm-es Deep Sea World került egy szem Natur  pop up-al.

 

Szeszélyes augusztusi napok

Szerelékem mondhatni teljesen egyszerű volt.

Szeszélyes augusztusi napok

Az első kapásra hajnali 4ig kellett várni. Ekkor egy 13,5kg-os tükröst szákoltam. Az egy szem 24mm-es kagylós Deep Sea World  bojli tetszett meg neki. Fotó teknikai okok miatt nem készült :)  !

Szeszélyes augusztusi napok

A következő kapás délelött 11 elött volt nem sokkal és ekkor is az egy szem süllyedő csalira. Nagy küzdelem után ezt a gyönyörű 17,10kg-os halat tarthattam a kezemben.

Ezután éjfélig csend következett majd ismét a süllyedő csalira volt kapásom. Ismét egy gyönyörű halat szákoltam.

Szeszélyes augusztusi napok
A súlya 14,10kg volt.

Szerdán hajnalban volt a következő kapásom ami szintén az egy szem golyót vette fel. Az eső ekkor már rendesen esett. Mire beértem lefűzte magát az árokban található tuskók közé. Jó ideig eltartott mire fel tudtam kampózni a zsinórt, de sajnos már hal nélkül, mert eltépte az előkét. Délután rövid időre javult a helyzet és kisütött a nap majd ezután egy felhőszakadás talált be.

Bíztam abban, hogy éjszaka beindulnak a kapások. Este lefrisítettem még a csalikat és a jobbos botomra is egy szem 24-es golyót raktam. Az éjszakai nagy remények után reggel kapás nélkül ébredtem. Gyors reggeli után megkezdtem a pakolást mikor a jobbos botomon gyenge ejtős kapás jelentkezett. Felvettem a hallal a kontaktust, majd kemény tíz perces csata következett. Mikor megszákoltam akkor láttam, hogy egy régi ismerős az, Pepe.

Szeszélyes augusztusi napok

Most 16,20kg-al mérlegeltem. Örültem neki mert egy kiváló nagyon erős harcos.

Szeszélyes augusztusi napok

Érdekes pár napban volt részem ahol a tó ismét egy új arcát mutatta meg.

 Kapásokban nem bővelkedtem, de ennek ellenére nem panaszkodhatok, mert gyönyörű halakat fogtam.

A természet pedig ismét elvarázsolt többek között a gyönyörű fényeivel

Szeszélyes augusztusi napok

Lőrinc András  Carp Friend Baits Team