Mikor nem eszik a hal

Október második hetében rövid 3 napos pecára ugrottam le kedvenc vizemre. A változatosság kedvéért most nem mentem be a szigetre horgászni, hanem egy privát parti helyet választottam az úgynevezett lakókocsisoron. Felszerelésemet a minimálisra csökkentettem ezért még sátrat sem hoztam magammal, így az  autóm rakterébe rendezkedtem be.

 

 Mikor nem eszik a hal

Pakolás közben már próbáltam fejben összerakni a tervet, hogy hova és mivel kellene horgásznom. Szép napsütéses idő volt közepes déli széllel, ami minden napra jellemző volt. A stégen állva feltérképeztem az előttem elterülő vizet, tuskókat, karókat, hogy hogyan tudom úgy kihúzni a szerelékemet a víz alatt, hogy az ne akadjon el. Majd mikor összeállt a kép elindultam helyeket keresni. Igazából nagyon nem is kerestem, mert tudtam, hogy hova fogom lerakni a szerelékeket, csak a pontos helyet kellett kitapogatni. Úgy terveztem, hogy az egyik botomnak fix helyet keresek, amit nagyobb mennyiséggel etetek meg, és 3 napig nem bántok, a másikkal pedig kereső horgászat lesz ahova csak egy marék bojlit szórok be. Ebben a pár napban 3 féle golyót próbálgattam: Az egyik a Red Army és Red Dream a másik Red Army és Full Liver és a harmadik pedig a Red Army és Green Beast összegyúrva Half&Half-ba.

http://www.cfb-shop.hu/50-50-BAITS-RED-ARMY-RED-DREAM-FRISS-FAGYASZTOTT-B

Mikor nem eszik a hal

Távolabbi botomat a Red Army Full liver bojlival és egy szem Deep Sea World popuppal csaliztam fel. Míg a közelebbi botomra a fűszeres epres csali került fel.

Mikor nem eszik a hal

Mikor mindennel végeztem elindultam meglátogatni a szomszédokat és megtudakolni, hogy milyen volt az elmúlt pár nap halfogás szempontjából. Semmi jó hírrel nem tudtak szolgálni, két csapat már négy napja kapás nélkül van, és arról panaszkodnak, hogy ilyen rossz horgászatuk még ezen a vízen nem volt. A harmadik csapat azért esténként egy-egy halat szákol, de mióta bejött a meleg front nincsenek étvágyuknál. Na, gondoltam majd meglátjuk. Érdekes peca lesz ez. Alig hogy besötétedett gyenge húzós kapással jelezte nekem egy ponty, hogy ízlik neki a felkínált csali. Kezdésnek egy elég szép tükröst szákoltam.

Mikor nem eszik a hal
14.7kg Soha rosszabb kezdést.

Majd az este további részében csend volt. A következő kapásra reggelig kellett várnom mikor ezt a csodás nyurgát szákoltam.

Mikor nem eszik a hal

Majd este percre pontosan ugyanabban az időben, mint előző nap megcsippant a jelzőm.

Csónakba ugrottam és már mentem is rá a halra. Szinte minden ugyanúgy történt, mint az előző este. Mire beértem, a halam még mindig az etetésen volt és várt engem. Én köves módszerrel horgászok, ami kapás után egyből kiold és a hal nem érez ellenállást. Laza zsinórral megyek rá és csak akkor kerülök kontaktba a hallal, ha fölé érek, ezért nyugton marad. Az ilyen akadós terepen elengedhetetlen az elhagyós szerelék.

Mikor nem eszik a hal
Így a siker garantált, és az eredmény egy 14,5kg-os hibátlan töves.

Újracsaliztam majd megetettem a helyet egy kiló bojlival. Kicsit ücsörögtem még a stégen és hallgattam a vizet a telihold fényénél.

Mikor nem eszik a hal

Reggel korán keltem, mert új helyet kellett keresnem a jobbos botomnak. Fél óra radarozás és tapogatás után egy nagyon ígéretes helyre bukkantam. 3,2 méteres mélységben egy öreg vastag tuskót találtam ami kb 40 centi magas és nincsenek oldalágai. A szereléket ez mellé a tuskó mellé raktam le. A csali egy szem 20mm-es Red Army Green Beast volt. Nem kellett sokat várni és már sípolt is a jelző. Alig 3 óra leforgása alatt két gyönyörű halat szákolhattam az új helyről.

Mikor nem eszik a hal

Mikor nem eszik a hal
A jó helyválasztás eredménye  9,5kg és 13,60kg

Mikor nem eszik a hal
C&R

Nagy reményekkel vártam az utolsó éjszakát, hátha a szokásos időpontban megint lesz kapásom, de ez most elmaradt. Ehelyett hajnalban és reggel sikerült megint két szép halat a matracra fektetnem, ami közül az egyik a túra legnagyobbja lett.

Mikor nem eszik a hal

Mikor nem eszik a hal
16,70 es öreg harcos

Ne hallgassunk másokra próbáljunk meg minden tőlünk telhetőt megtenni és akkor a siker nem marad el. A CFB kiváló minőségű csalijaival még ilyen kapástalan időszakban is lehet kimagasló eredményeket elérni.

Köszi Csabi a bojlikat, imádják a pontyok. Ja, és még köszönöm a fiúknak, Horváth Lacinak és Horváth Gergőnek a fényképekért és a jó társaságért.

Lőrinc András CFB Team