48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

Március 27 és 29 között 48 órára a Hegyközcsatári víztározóra mentünk pecázni. A helyfoglalást már hetekkel korábban megejtettük. A választásunk a gát közelében lévő 1 és 2-es helyre, tehát a mély vízre esett. A mély víz ebben az időszakban jól adja a halat, ha csak nem jön egy hirtelen felmelegedés, amelyik kihajthatja a halakat onnan. A foglalás után rögtön el is kezdtünk a csalikról beszélgetni és arra jutottunk, hogy mindenki más csalival próbálkozik majd.

A választásunk a következő csalikra esett: oldodó CFB Red Army (20 mm) és Red Liver (24 mm) és friss fagyasztott Smoky Fish, Dracula és Hot Chocolate. Teltek a napok és egyre jobban vártuk az indulást, de sajnos egy héttel az indulás előtt az időjárás előrejelzés volt túl biztató, heves esőzést és viharos szelet jósoltak a meteorológusok.  Pár nappal az indulás előtt felmerült a társaság egy részében, hogy lehet jobb lenne lemondani a foglalást. Aztán 24 órával az indulás előtt az időjárás előrejelzés kicsit javult, így örömmel és bizalommal telten indultunk neki az útnak. A partra érve sajnos szembesülnünk kellet azzal, hogy az északi szél nem fogja megkönnyíteni a helyzetünket. Kicsomagoltunk és elvégeztük az alapozó etetést. A tó kevés struktúrával rendelkezik, viszont a parttól 80 és 110 méterre van két pad amelyeket nagyon szeretnek bajszos barátaink. Ezt a két helyet választottuk ki a horgászatunk helyszínévé. A szemes és pelletes etetést spombbal, a CFB golyókat pedig dobócsővel juttattuk a kijelölt területekre. Elkezdődött a hosszú várakozás. A szélirány sajnos nem változott, de az erőssége fokozatosan növekedett, ami jelentősen megnehezítette a pontos horgászatot. Pár óra elteltével közvetlenül a sötétedés útán a Smoky Fisch és Green Beast pop up hóember szerelék ismét kitett magáért és egy szép 11,5 kilós tükörpontyot hozott a pontymatracra.

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

Hajnalban aztán újra szólt a kapásjelző, ez alkalommal a Red Liver tetszett meg egy 13.5 kilós potykának. Izgalommal hallgattuk meddig szól még a kapásjelző vagy esetleg marad elég zsinór a dobon, mert a kollégák nehezen kászálódtak ki a sátorból a zuhogó esőben.

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

Az éjszaka megmaradt része kapástalanul telt aztán a nap további része is. Estére Dracula bojlira jött egy szép 8.75-ös harcos tükörponty aminek a testvére  következő reggel találta meg a Smoky Fisch+Green Beast kombinációt.

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

A megmaradt pár órában a szel lecsendesült, az eső elvonult és a nap is szépen kisütött. Azon sopánkodtunk vajon miért nem tudott ez így lenni egész horgászatunk alatt.

A csomagolással már majdnem teljesen készen voltunk amikor egy gyenge kapással 15-20 perc fárasztás után szákolhattuk a túra legnagyobb halát egy nagyon szép 14,9 kg-os nyurga pontyot. Őfelségének a Red Army tetszett meg.

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

48 órás peca a Hegyközcsatári víztározón

 

Összességében elmondhatjuk azt, hogy a szeszélyes időjárás ellenére a CFB termékei és a megfelelő hozzáállás bizonyították hatékonyságukat egy olyan túra folyamán ahol simán benullázhattunk volna.

 

Írta: Dudás Zoltán Imre

CFB Team Románia - Barátságban a halakkal

Vonalban