Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

Az idei év első túrája kicsit elhúzódott számomra egyéb elfoglaltságaim miatt, de gondoltam ha lúd akkor legyen kövér! Ezért a 6 napos pecát terveztem szeretett egyesületi tavamra a hartai Kékesi tóra. A túra kezdetét április utolsó hetére terveztem, magyarul 6 nap csak peca, távol a monoton hétköznapoktól! És ahogy az elmúlt években tapasztaltam ez az időszak igen jól adta a halakat. A Kékesi tóról tudni kell hogy egy 12 Ha-os egyesületi tó kb. 150 taggal. A tóba nagytestű hal ha jól tudom 8 éve volt utoljára telepítve akkor is 10-15 darab 10kg körüli tükör ill. tőponty. A bojlizás nem megszokott dolog a tavon. Átlagmélység 2.5-3 méter de vannak 5 méteres vízmélységek is, több helyen a parttól kb. 20-30 méterre törések húzódnak amik 1.5 méterről hírtelen 3-4 méterig mélyülnek, ezeken a töréseken rengeteg kagyló nehezíti a horgászatot. A tó akadóktól mentes.

Megérkezésemkor a víz hőföka 15 C volt, de a folyamatos jó időnek köszönhetően a túra végére elérte a 18 C-ot. Az előkéimet a jól megszokott Sufix Cameleon 25lb bevonatos előkezsinórból kötöttem egy 4-es Prologic C2-es hosszúszárú horoggal. Ez az összeállítás nem okozott még csalódást számomra.

 

Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

 

A csalikat és az etetést etetőhajóval jutattam be az ígéretes helyekre, amely egyik fele MonsterFish mixből készült Green Beast aromával, a másik a jó öreg RedArmy!

 

Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

 

A hóemberes csalizást erőltettem jobban az elmúlt évek tapasztalatai alapján ami be is bizonyosodott! Az etetőhajó tartályába került minimális mennyiségben magmix, ami tigrismogyoró, főzőtt kender ill. kukoricából állt, ehhez került még nem sok 10-15 szem bojli, amit napról napra növeltem és a magokat hanyagoltam. Észrevehető volt ahogy a vízhőfok emelkedett, úgy egyre inkább nőtt a pontyok étvágya!

 

Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

 

A túra első napjára nem sok mindenre számítottam ezért volt időm az előkéimet átnézni és rendet rakni a táborban. Milyen is lehetne az év első túrája?

 

Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

 

A második nap megtört a jég egy 15.50 kg-os gyönyörűséggel!

Azon a napon más nem történt, de nem szomorkodtam, tudtam hogy a csalik jó helyen várakoznak! Másnap reggel mi másra ébredtem, mint a Delkim jól megszokott hangjára!

 

Nyugodt éjszakák a Kékesi tavon

 

A reggeli vendég egy 12 kg-os tükörponty volt aminek a 20-as Monsterfish egy 16-os Green beast pop up-pal volt kikönnyítve. Ezek után a halak szépen sorjában jöttek a következő napokban, azért pár darab 3-4 kg körüli is látogatást tett de hát ezért szép a horgászat.

Összegzésképp egy nagyon jó kis túrát könyvelhettem el, a csalik nagyon jól működtek, sokat nem variáltam a dolgokon (csalizás,előke, horogméret stb.) mer úgy voltam vele, hogy ami működik azt felesleges megszakítani. Ami meglepő volt, hogy egyik éjszaka sem tudtam halat fogni. Ez azért is érdekes, mert az elmúlt években pont fordítva volt, inkább éjszaka jött a nagyja. A CFB ismét bebizonyította számomra hogy tényleg jól működik egy olyan vizen is ahova nincsenek belelopkodva 20-30kg-os pontyok!Üdvözlettel: Vörös Balázs

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal!

Vonalban