Rövid pecák, nagy halak!

Az idei évben az érettségi vizsgáim miatt csak kevés időt tudtam a vízparton eltölteni, így változtattam a stratégiámon. Mivel nem volt lehetőségem több napra, akár 1 hétre kiköltözni ideiglenes otthonomra, az éjszakai pecák mellett döntöttem. A halak ívásra készülődtek, és ezt tudatomra is adták.

Csali téren hosszas töprengés után, ugy döntöttem hogy CFB palettájáról a már jól ismert Red Armyt választon, és kértem még Sunshine-t, ami egy kellemes ananászos mix, és Black Jack mixeket választottam. A Sunshine és Black Jack mixet összekeveretem fele fele arányban, squid és banán aromával gyúrtam le, 16-os méretben. A csalik adottak már csak egy jó hely kell.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Egy olyan helyre esett a választásom ahol nem nagyon szoktak bojlizni. A Red Armys botomat kb 40 méterre a parttól, egy iszaposabb részen helyeztem el pár marék golyó kiséretével. A másik pecám 100-110 méterre egy púpra raktam le, ami mögött egy akadósor húzodik. A púpon 10 cm lágyiszap van alatta kőkemény a talaj. Ez jó lesz gondoltam, és már be is voltak élesítve a pecák.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Az első kapás 7 órakor ért. azt hittem jó hal és beugrottam a csónakba. Amikor a hal fölé értem valamit furcsálltam. Nem úgy ment mint ahogy szokott. Ahogy feljött megszákoltam, a farkában volt a horog. Visszaengedtem a halat, és ahogy a part fele evezek a sunshinés botom felrobbant. Valami bődületes erővel húzta, a zsinórt. A kapás emlékeztettet egy halra, ami 1 hónapja megtréfált. Ahogy kiértem a partra, és felvettem a botot, nekifutásból ugrottam a csónakba. Irány a hal. Semmibe nem ment bele. Megindult a nyíltvíz felé. 30 perc fárasztás után a merítőben pihent egy hatalmas töves. Tudtam, hogy 15 feletti hal, de a mérleg nagy mosolyt csalt az arcomra. A hal pontos súlya 16,27 kg volt. Leraktam pontyzsákba, és bekötöttem mélyvízre nehogy baja legyen a reggeli fényképezésig. Reggel pár kép után és egy puszi kíséretében visszaengedtem természetes élőhelyére.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Ezek után pakolászni kezdtem de már akkor eldöntöttem hogy 2 nap múlva ugyanide jövök egy éjjeli pecára. Az utolsó vizsga előtti nap volt egy lyukas nap. Már pakolásztam is a tóra, de az idő nagyon fülledt volt. Az időképet nézve hatalmas frontot mutatott. Ez be is jött.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Az idő hozott hideget,meleget. Orkán erejű szél, 40 centis hullámok, jégeső. 1 óra alatt elvonult a front. Jött a másik hátrány. 2 méteres nyárfaágakat hozott a víz. Zsinórsüllyesztő ólom és had szóljon. Éjféltájban a sunshine-os botom ismét ellenfélre talált. Szabályosan füstölt a fék. Bot fel, irány a hal. kb 50 perc után tudtam megmeríteni egy méter feletti nyurgát. Hihetetlen szép hal volt, tökéletes. Kint a mérleg 17,60 kg-nál állt meg. Nem hittem a szememnek. Ezzel a hallal megdőlt az új tüskei egyéni rekordom. Horgon még nem volt. Reggel lefotóztuk és ment vissza oda ahonnan jött.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Reggelig még 3 szép halat sikerült a matracra fektetni pár fotó erejéig.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Az elmúlt pecák eseményeitől felbuzdulva csak éjszakákra jártam pecázni. Ezen a vízen ritkák az ilyen sikerek, amit a jó csaliknak, és a helyválasztásnak tudtam be. A következő pecán ismét nagyot sikerült tarolnom. Új hely új kihívások.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Éjjelre beültem az egyik kedvenc helyemre, ami elég melós peca. Bokrok között egy pár kilós hal megfogása is elég kemény feladat, de fortuna szerencséje ismét rám kacsintott. A frissen csalizott Red Army-s botom nem volt bent az ágak között 30 percet, és elsült a bot. fék kinyit had menjen, csónakba be, és mikor a hal fölé értem akkor kezdődött a kőkemény fárasztás, melynek eredménye egy 15,3 kg-os töves lett.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Visszaraktam a pecámat, és a Hot Csokis botomat vittem a helyére. Reggelre még 3 szebb halat tudtam fogni, amelyik mind hot csokira csábultak el.

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Rövid pecák, nagy halak!

 

Nemsokára újra jelentkezek egy nagyon extrém pecáról. Addig is jó olvasgatást és kellemes pecákat minden sporttársnak. Ezer köszönet a cuccokért Horváth Csabinak.

 

Baráti üdvözlettel: Mákos István

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

Vonalban