Friss Hibriddel Hantoson

Előző gyors horgászatomon észrevettem ezen a tavon egy érdekes jelenséget: a friss hibridért itt szinte megvesznek a halak és habzsolják szüntelen. Ezért úgy döntöttem nem csak egy gyors nappali horgászaton vallatom ezt a remek terméket, hanem egy 24 órás horgászaton. Etetőnek is a friss Hibridet választottam egy kevés hallibut pelettel.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Csali: The Hibrid

 

Friss Hibriddel Hantoson

Folyékony máj kivonat.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Jól előkészített etetőanyag.

 

Kiérkezésemkor az idő igen frontos, változatos volt. Sajnos nagyon nem kedvezett a halaknak. Egyik nap hidegfront, másik nap anticiklon. Nappal olykor 30-fok és éjjel visszahűl 8-fokra. A vízhőfok bő 22-fokos volt, ami ideális nyári horgászatra. Behelyeztem a kiszemelt helyekre a szerelékeket. Nem sokat kellett várni a balos botomon egy ejtős kapással jelentkezett az első halam. Már nem lepődtem meg, egy amur vette fel a hibridet nem kifejezetten amuros csali, de itt valamiért kedvelt csemege.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Szép amur.

 

Épphogy visszaengedtem ezt a halamat, a másik botomat is húzza egy vehemens hal, ráemeltem és érzetem szépen ballag le balra és valóban egy remek töves érkezett.

 

 Friss Hibriddel Hantoson

Szép töves.

 

Lassan újracsalizom a már kint lévő szerelékeimet igen, ám de már a harmadik botomon is jelzi, hogy azt is megtalálták a halak. Na, most már én sem hiszek a szememnek kiérkezésem után amint sikerült behelyezni a szerelékeimet már rá egy órára újra azon kapom magam, teljesen le van csupaszítva a bottartó. Sikeres fárasztás után kezemben tarthattam egy újabb szép tövest.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Töves

 

Visszahelyeztem ezt a halat is a vízbe és körbe nézve azt látom, egy szerelékem sincs bent. Úgy döntöttem innentől kezdve csak két bottal folytatom a horgászatomat, mert valami hihetetlen jelenség vette kezdetét ismét itt Hantoson a Hibridre ez már nem lehet véletlen.

Péntek délután 17-órakor érkeztem meg ide, de már 18-órakor láttam változtatnom kell, mert ezt így nem fogom elbírni. Visszahelyeztem a szerelékemet az előző helyre és neki álltam felcsalizni az előző botomat, de mire a visszahelyezésre került volna sor már az előző botomat megint feszíti valami. Abbahagyom a csalizást és ráemelek. Megint egy itt jellemző erős példány görbíti botomat. Komótosan ballag és a part előtt fordul és kitör hoppá ez már megint egy termetes amur, sikeresen szákoltuk.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Szép 10+ amur.

 

Na, nem semmi, de ez számomra is rejtély. Megint nincs, egy szerelékem sem a tóban. Nem tudom mi vár rám, de óvatosan visszalopom az első szerelékemet a kiszemelt helyre.

Elkezdek kipakolni és készülni az éjjelre, mert azt itt tartózkodásom során szinte semmire sem maradt időm, de most sem tudok belemélyedni a tábor építésébe, mert már megint görbül a bot vége. Ismét egy hal húzza lelkesen. Ráemelek, és szépen húzom a part felé. A vízben megpillantom ezt a remek tükröst.

 

Friss Hibriddel Hantoson

 

Újra visszateszem azt az egy horgász készségemet, amit még be tudok tenni és a táborépítéssel foglalkozom, mert lassan rám sötétedik, de nem nagyon engedik éhes habzsoló barátaim, hogy elkészüljek vele, mert már megint ejti valami a jelzőmet és szép komótosan ráfeszít. Lassan már a környezetemben lévő horgászok is gyanakvóan néznek rám és csodálkozva kérdezik /Mi van, te hallal húzod be?/ hogy már megint kapásod van. Elmondom nekik is, hogy ezt a terméket itt nagyon kedvelik a halak és nem lehet horgászni több bottal, mert nem bír rá az ember. Kérdően hallgatják, amit mondok, de mikor ismét a part előtt fordul egy igen szemrevaló amur, lassan hisznek nekem.

 

 Friss Hibriddel Hantoson

Egy újabb 10+ amur a Hibridre.

 

Kint van az összes szerelékem és már nyakamon az éjjel. A szomszédoknak adok egy jó marék Hibridet és elmondom a forrás nevét, honnan tudnak rendelni ilyen remek terméket. Meg is lesz a hatás, mert ők is fognak vele halat és a kérdő tekintek, barátira váltanak.

Egy szereléket még beteszek, de már a sötét éj leple alatt a tábor igaz kicsit csálén szétszórtan, de a menedékem elkészül nagy nehezen. Megvacsoráznék gyorsan, de nem tehetem, mert már megint feszít a szerelékem, ami még a vízben volt. A sötét leple alatt partra segítem a tükrösömet.

 

Friss Hibriddel Hantoson

 

Az éjszaka további részében már nem horgászom. A parton nagyon sok még a tennivalóm, szépen rám sötétedett. Reggel szépen újra hangoltam a csalikat, a szerelékeket és a tegnapi napból tanulva két bottal folytattam a horgászatomat. Nem tudom, bár sejtettem az itt eltöltött gyors nappali horgászataim alatt a Hibrid nagyon jól szerepelt habzsolják ezen a vízen a halak.

A reggeli órákban már megint szépen kezdek a halak, egy kapás jelezte számomra ők már várták az etetést. A part előtt látom már ismét egy szép reggeli amur látogatott meg.

 

Friss Hibriddel Hantoson

 

Visszatettem már félve ezt a szerelékemet és azon gondolkodtam vajon mi váltja ki ezt a jelenséget a halakból, de elkönyveltem a remekül előkészített etetőnek és a csalinak. Nem sokat kellet várni már megint, ejt, és ráfeszít a zsinórromra egy újabb szép termetes amur érkezett.

 

Friss Hibriddel Hantoson

 

Talán éppen erre járőrözött egy raj, mert igen gyorsan érkezett mind a 2-db amur az éjszaka megint nagyon lehűlt, de a nappal ismét melegedni kezdett. A csali talán a frissessége miatt nagyon intenzív és az etető bevonzza a halakat mi se bizonyítja ezt jobban, mint, hogy már megint egy szép erőteljes kapás után egy erős hallal vettem fel a küzdelmet és sikeresen szákoltam ismét.

 

 Friss Hibriddel Hantoson

Remek tükrös.

 

Na, ami aztán most következett engem is meglepően érintett. Egy érdekes kapásra lettem figyelmes fel-lemozgott a jelző és bele rángatott egyet-keszeget sejtettem a horgomon, de mikor tekertem ki én se hittem, de egy süllő akadt fent a horgomon, na, ez aztán nagy meglepetés. Vagy a kis halak gyűrűjében mellé nyúlt vagy a Hibrid még neki is ízlett ezt nem tudom, de egy érdekes fogás volt számomra.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Süllő.

 

Jöttek a halak szép számmal és rá kellett jönnöm megtaláltam azt az ízt, amit ezen a vízen nagyon kedvelnek a halak még a kapástalan időben is szépen felvették a csalit.

 

 Friss Hibriddel Hantoson

Szép töves.

 

Lassan elfogyott az etetőanyagom és a csalim. Egy igen intenzív horgászaton vettem részt, ami számomra bebizonyította ennek a terméknek ezen a vízen nincs párja.

 

Friss Hibriddel Hantoson

Gyönyörű töves.

 

Összegezve ezt a horgászatot: nagyon jó érzés mikor az adott vízre megfelelő csali ízvilágra rájön, ráérez az ember. Kell próbálni az új ízeket, az új termékeket, mert soha nem lehet tudni egy agyon horgászott vízen melyik lesz az új termék, amit felismerve felvesznek a barátaink. Mindenkinek csak ajánlom ezt a terméket, akik körülöttem horgásztak már nem szkeptikusak hisz ők is sikerrel horgásztak a friss Hibriddel.

 

Írta: Ifj. Berregi Attila

Carp Freind Baits Team - A következő generáció csapata

Vonalban