Ötvözés
Elérkezett az ősz, mely az igazi nagy pontyok időszaka, amire minden horgász várt. Ennek tükrében készítettem el legújabb, CFB mixekből gyúrt csalimat.
A hozzávalók
Mindkét mix már bizonyította fogósságát, így bátran használtam fel őket, egy kicsit szokatlan módon. Egyik összetevő a már feledésbe ment régi favorit Monsterfish mix, a másik pedig napjaink közkedveltje, a Full Liver mix volt. Szárazon összekevertem őket, ekkor már lehetett érezni a két mix mennyire jól passzol egymáshoz. Semmihez sem hasonlítható illatok áradtak belőle.
Fogtam a keverő edényem, melybe 40 tojást ütöttem, majd jöhettek a további folyékony összetevők:
-CFB Tengeri halolaj kilónként 30 ml
-CFB Carp Stimulate Liquid 30ml/kg
-CFB CSL Liquid 30/kg
-CFB Krill Protein Liquid 60 ml/kg
-Tengeri só 30 gr/kg-CFB Kagyló aroma 5 ml/kg
Már majdnem minden benne van
Mivel a megszokottól eltérő összetételű mixet használtam, így aromának a CFB Krill Protein Kivonattal ötvöztem az amúgy is érdekes illatú alapanyagot.
Krill Proteni Liquid, ízesítésnek
Minden folyékony összetevőt felhasználtam és alaposan összekevertem.
Folyékony összevetők, mixre várva
Jöhetett a mix adagolása.
Keverednek az illatok
Gyúrás közben már érezni lehetett azt kegyetlen büdös szagot, melyet a Krill kivonat bocsátott ki. Itt jegyezném meg, gyenge gyomrúak csak maszkban alkalmazzák. :)
Az ötvözött mixel könnyen lehetett dolgozni,nagyon szépen összeállt és jó állagú lett.
A kész tészta
Mikor már kellően kemény tésztát kaptam, jöhetett a hurkázás.
Házilag készített kinyomóval készítettük a hurkákat
Majd következett a rollerezés és a főzés.
A kész golyók csak úgy árasztották magukból a büdös illatokat.
A végeredmény: szép kerek bojlik
Nagy izgalommal várom, hogy fog szerepelni az új csali, melyet az ötvözés által csak Monster-Liver-re kereszteltem. Remélem sok szép hallal tudok majd beszámolni .
Jó gyúrást mindenkinek!
Magyar Ádám
CFB Team - Barátságban a halakkal