Nagy halak birodalmában

Egy horgász barátom megkeresett, hogy volna e  kedvem Harsányban egy baráti bojlis találkozóra elmenni helyette. Mivel régi vágyam volt eljutni arra a vízre, természetesen igent mondtam. Július végére esett a találkozó, ami 50 órás volt.

Reggel 8 körül értem a tározóhoz, ahol már a versenytársak gyülekeztek. Megérkezett a csapattársam is Király Feri (Kirú).

Bula Jani megnyitotta a találkozót és ismertette a szabályokat. Ez a verseny a legnagyobb halról szólt. Sorsolás után elfoglaltuk helyeinket, nekünk a tó közepére sikerült húznunk. Minden csapat bójázhatott, egy bója volt engedélyezve csapatonként, a mi bójánk kb 140 m-re lett téve. Etetni csak partról lehetett, mi rakétát és dobócsövet használtunk.

Etetés után botok bekerültek a helyükre, egyik botomra oldódó Full liver, a másikra ballanszírozott Red-army került. Néhány óra elteltével megjött az első hal. Társamnak egy nagy dévért sikerült fogni, majd néhány kisebb pontyot fogtunk. Este 19 óra után húzós kapásom volt a balos botomon, bevágás után éreztem jó hal. 10 perc után megadta magát ez a gyönyörű tükrös melynek súlya: 20.7 kg volt. A Full liver 18mm oldódó ízlett meg neki.

 

Nagy halak birodalmában

 

Az éjszaka folyamán néhány kisebb halat fogtunk. Reggel újra az etetésé volt a főszerep: rakéta, dobócső. A szomszéd álláson, a délelőtt folyamán akasztottak egy 22,4 kg pontyot, amivel átvették a vezetést. Nem sokkal 12 óra után kapásom volt,  rövid fárasztást követően egy újabb 20 felettit sikerült matracra fektetnem rövid időre, ami a Red-armyt kívánt meg, 20.10 kg.

 

Nagy halak birodalmában

 

Gordi jött mérlegelni. közölte elől fogtak egy 25 kg felettit is. A délután csendesen telt, majd éjjel Kirúnak kapás és egy szép 22.7 kg-os pontyot sikerült fogni, ami a második helyre hozott fel minket. Délelőtt jött néhány hal, köztük ez a hibátlan 15 kg feletti tükrös

 

Nagy halak birodalmában

 

A találkozó vége előtt még sikerült egy csapatnak fogni egy 23,3 kg halat, ami a harmadik helyre rakott minket.

 

Nagy halak birodalmában

 

Elmondhatom, hogy ilyen vízen, ahol ennyi nagytestű hal él még nem voltam. Nagyon örülök annak, hogy sikerült 2db 20 felettit fognom 50 óra alatt és remélem mihamarabb sikerül újra itt horgásznom!

 

Köszönöm Harsány! Köszönöm CFB!

 

Sáfrány János

Carp Friend Baits Team – Barátságban a halakkal

Vonalban